Aktive: I løpet av natten har politiet i Grimstad vært ute på små og store oppdrag. Patruljen fikk nok å gjøre med fulle folk natt til søndag. Foto: Baard Larsen

Politiet: – Mange yngre menn med et forbedringspotensial

Loggen til Agder politidistrikt viser at det var veldig mange som vil våkne med en økonomisk baksmell i Grimstad søndag. Dette etter å ha vært ugreie i fylla.

Søndag morgen klokken 7.02 kan operasjonsleder Eyvind Formo ved Agder politidistrikts operasjonssentral bekrefte at det vil bli reaksjoner mot flere av de som har havnet i politiets operasjonslogg gjennom natten.

– Her er veldig mange ordensoppdrag i Grimstad natt til søndag. Er det «fylla har skylda». Og hvor dyrt kan dette bli?

– Det er nok mange yngre menn med et forbedringspotensial, ut ifra hva som er loggført av hendelser i Grimstad gjennom natten. Men så er det jo bare et fåtall av alle som er på byen, politiet er borti. De aller, aller fleste oppfører seg jo greit. Flesteparten av nattens oppdrag har for øvrig vært i sentrum, svarer operasjonsleder Formo.

– Sakene som blant annet går på å ikke etterkomme politiets pålegg eller forstyrre den offentlige ro og orden, skal av vakthavende politijurist i løpet av søndagen gjennomgås. Det kan fort bli forelegg på 10.000 til 15.000 kroner for dette, legger han til.

Hvor mange som vil våkne opp i løpet av søndagen med en økonomisk baksmell, har ikke operasjonslederen oversikt. Blir du innbrakt, har bøtene de siste helgene lagt på 15.000 kroner. At det har vært mange ordensoppdrag gjennom natten, viser loggen klart:

Grimstad kl. 00.13: Mann bortvist fra sentrum for resten av natten etter å ha forstyrret ro og orden. Gikk og skrek ukvemsord til andre.

Grimstad kl. 00.13: Kvinne anmeldt for drikking på offentlig sted.

Grimstad kl. 01.33: Mann innbrakt til politiet og anmeldt for forulemping av politiet ved diverse skjellsord.

Grimstad kl. 01.56: Tre personer bortvist fra sentrum etter å ha forstyrret ro og orden i Storgata. En av disse etterkom ikke politiets pålegg. Ble innbrakt til arresten og anmeldt.

Grimstad kl. 03.39: Melding om høy musikk fra en fest i sentrum som forstyrrer nattero for naboer. Festeier pålagt å avslutte for natten.