På farten: UP var blant annet på farten natt til torsdag i Agder. Foto: Kjetil Karlsen

Politiet i Agder: Trafikkontroller, trafikkulykke og støy

Mens det har vært en relativt rolig natt for det «vanlige politiet», har UP vært en del ute på farten onsdag kveld og natt til torsdag.

Ifølge loggen til Agder politidistrikt på Twitter var UP på farten flere steder på Sørlandet onsdag kveld. De var blant annet på E18 ved Morholt i Grimstad der de hadde en fartskontroll. Her ble resultatet at fire bilførere fikk bot for å ha kjørt for fort. Høyeste hastighet ble målt til å være 131 km/t i 100-sonen.

I tillegg til Grimstad, var UP også på farten i Vennesla og Lyngdal. I Vennesla var de på riksvei 9 ved Kile, og her fikk en bilfører beslaglagt førerkortet etter å ha blitt målt til å ha kjørt i 87 km/t i 60-sonen. I tillegg ble hele 20 bilførere ilagt forenklede forelegg for å ha kjørt for fort på dette stedet.

I Lyngdal hadde UP stilt seg opp på E18 ved Skoland, og her fikk 14 bilførere forenklede forelegg for å ha tråkket for hardt på gassen. Høyeste målte hastighet her ble 95 km/t i 70-sonen.

Klokka 23.48 fikk så politiet i Kristiansand klage på støy og høy musikk fra en leilighet i Kirkegata. Politiet var på stedet og påla leietaker å dempe lydnivået.

Fotgjenger påkjørt

Kun to minutter etterpå, klokka 23.50, fikk politiet melding om en trafikkulykke i Dronningens gate i Kristiansand. Meldingen gikk ut på at det var en fotgjenger som var påkjørt. Politiet var på stedet og ambulansen var også på vei. Det skulle være snakk om skader i en fot.

Etter litt tid oppdaterte politiet med at påkjørselen hadde skjedd i et fotgjengerfelt. Fornærmede ble kjørt til sykehus for videre undersøkelser/behandling. Politiet bestemte seg for å opprette sak, og ville i ettertid vurdere førerkortbeslag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Klage på støy i Arendal og

Det var ikke bare i Kristiansand det kom klager på støy denne sommernatten. Også fra Arendal fikk politiet melding om det samme. Klokka 00.31 fikk de klage på støy fra ungdommer på Stinta skole. Men da politiet kom til stedet, var det stille og rolig der. Politiet fant heller ingen ungdommer der.

Politibåten var også ute på farten onsdag kveld. De var ute i skjærgården i Farsund, og kontrollerte til sammen 23 båter. Av disse var det kun to som fikk bot for manglende bruk av flytemidler.