Farlig: Selv om det ikke er svært tett trafikk på E18 hele tiden, gjør regnværet sitt til at det blir sleipt. Politiet ber alle om å avpasse farten nå. Foto: Baard Larsen

Politiet: – Avpass farten. Det er glatte veier nå!

Søndag ettermiddag har operasjonsleder Lars Hyberg ved Agder politidistrikts operasjonssentral sendt ut en advarsel om glatte veier.

– Det meldes fra patruljene ute om at regnet gjør det veldig glatt på asfalten. Bilene anbefales om å avpasse farten, skriver Hyberg i en tweet klokken 17.21.

– Har meldingen din på Twitter noen sammenheng med at det har vært mange ulykker på E18 og E39 i dag?

– Nei. Egentlig ikke. Det er patruljene som er ute på hovedveiene som forteller at det er veldig sleipt på grunn av regnet. Asfalten har «svettet» i varmen og sola som har vært den siste tiden. Når det da kommer regn, blir det sleipt, svarer operasjonsledere.

– Så jeg sendte derfor ut en melding på Twitter, for at de som er ute på veiene blir informert. Det er jo en søndag i slutten av fellesferien, og en del trafikk på hovedveiene, legger Hyberg til.

Tidligere søndag var det en dødsulykke på E39 vest for Mandal. Her bekreftet operasjonsleder Lars Hyberg fire minutter etter tweeten om glatte veier, at en MC-fører var bekreftet død i ulykken.

Vegtrafikksentralen for Sør-Norge (VTS) har gjennom søndag ettermiddag meldt om en rekke trafikkuhell og trafikkulykker. Både på E18 og sideveiene, men heldigvis ingen i Grimstad.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– I dag er det forventet mye trafikk, spesielt retning nordover på E-18 men også på E-16 og fra fjellene. Det er meldt nedbør utover dagen i store deler av Sør-Norge. Sjekk vindusviskerene på bilen din, hold avstand og kjør pent. God tur hjemover, skriver VTS på sin Twitter-profil.