Hektisk: Søndag fra lunsjtider og ut ettermiddagen har det vært mye for nødetatene på Agder å gjøre. Dette på grunn av glatte veier. Foto: Baard Larsen

Politiet advarer om glatte veier etter flere trafikkuhell

Søndag ettermiddag sendte Agder politidistrikt ut en melding om at veifarende måtte passe på. Det er glatt flere steder i innlandet.

– Agder. Det meldes om meget glatte veier i indre deler av Agder. Veifarende oppfordres til å ta hensyn til dette. Veitrafikksentralen er orientert, meldte operasjonsleder Ole Bjørn Kleivane ved Agder politidistrikts operasjonssentral klokken 15.46 søndag.

Ballet startet egentlig mange timer tidligere, og det er tydeligvis vestre deler av Agder som har utfordringer. Så langt. For du skal ikke høyere opp enn Fjæreheia før det er is og snerk på dammene, med ris på bakken og gresset.

Kjølig: Ved 13-tiden var det fortsatt is og snerk på vannene i Fjæreheia, og rim på bakken og gresset. Foto: Baard Larsen

I 12-tiden kunne operasjonsleder Audun Eide fortelle om trafikkuhell med fire personbiler på rv. 9 ved Horrisdal. Det gikk denne gang greit, og skal ikke ha vært personskader.

– Del meldes om svært glatte veier i områdene. Politiet ber bilister kjøre pent. Vegtrafikksentralen varslet om vei og føreholdene, oppfordret Eide.

Klokken 15.30 kom det melding om nok et trafikkuhell. Denne gang på fv. 41 ved Lygnaveien. Operasjonsleder Audun Eide kunne der melde at det ikke så ut til å være personskader, og at det skal være glatt på stedet.

Klokken 15.53 hadde Ole Bjørn Kleivane overtatt som operasjonsleder kort tid i forveien. Etter å ha varslet om glatte veier, meldte operasjonsleder Kleivane da om nok et trafikkuhell. Denne gang på fv. 42 ved Hægebostad.

– En bil har kjørt av veien. Fører er ute av bilen. Ikke meldt om alvorlig personskade. Politi og ambulanse på vei. Også her skal det være glatt veibane, melder Kleivane.