Flere oppdrag: Politibåten var ute på kontroll i Arendal natt til søndag. Dette bildet er fra en tidligere kontroll i Grimstad. Foto: Arkivfoto

Politibåten kontrollerte en lang rekke båtførere

Politiet hadde mer enn nok å henge fingrene i på Sørlandet natt til søndag, og det gjaldt også politibåten.

Politibåten var ute på sjøen i Arendal natt til søndag, og kontrollerte en lang rekke båter. Det ble en travle natt for politiet.

Ifølge loggen fra Agder politidistrikt på Twitter startet det ved halv tre tiden. Da kontrollerte politibåten en båt utenfor Tyholmen. Båtføreren blåste til over lovlig verdi, og politiet opprettet sak på forholdet.

Knapt 20 minutter senere stanset de en ny båt hvor båtfører ble mistenkt for å være påvirket.

– Vedkommende har blåst til over lovlig verdi, og politiet oppretter sak på forholdet, skriver de på Twitter.

Kvart på fire natt til søndag melder så politiets operasjonssentral at politibåten har kontrollert 35 båter i Arendal den natten. Resultatet ble at det ble utstedt to forenklede forelegg for manglende bruk av flytemiddel, ett forenklet forelegg for fartsovertredelse samt ett forenklet forelegg for overlatelse av båt til person som ikke var gammel nok til å føre båten.

Men det er langt fra bare på sjøen politiet har hatt det travelt natt til søndag. Og politiets oppdrag begynte allerede på kvelden lørdag. Dette er noe av det politiet har hatt å stelle med.

Grimstad klokka 20.50: «E18. En bilfører er anmeldt og har fått beslaglagt førerkortet etter å ha fått for mange prikker.»

Arendal klokka 21.10: «Melding om mulig stjålet båt som er funnet ved Kilsund. Politiet har undersøkt stedet. Foreløpig ikke koblet den til en stjålet båt. Hvis noen savner denne ta kontakt med politiet.»

Lillesand klokka 21.13: «Mann anmeldt for føring av båt i påvirket tilstand.»

Lillesand klokka 21.31: «Fører av en MC unndro seg kontroll på E18. Passerte gjennom Kristiansand og MC ble sist observert ved Ime i Mandal. Politiet oppretter sak på forholdet.»

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Kristiansand klokka 22.51: «Melding om slagsmål ved et spisested i sentrum. En mann skal være slått til. Vi er på stedet med flere patruljer.» «En mann er kjørt til legevakt for kontroll. Ikke meldt om alvorlig skade. Politiet har snakket med mistenkte. Oppretter sak på forholdet.»

Grimstad klokka 00.28: «To personer innbringes til arrest i Arendal etter ordensforstyrrelse ved slagsmål i Juskestredet. Politiet oppretter sak på forholdet.»

Grimstad klokka 01.21: «To personer er bortvist fra Grimstad sentrum på grunn av ordensforstyrrelse. De var begge beruset og ikke ønsket inn på et av byens utesteder.»

Arendal klokka 01.22: «Politiet har kontrollert en bil på FV 420, Nedenes, hvor fører mistenkes for å ha kjørt i påvirket tilstand. Vedkommende har blåst til over lovlig verdi. Politiet oppretter sak på forholdet. Førerkortet er beslaglagt.»

Arendal klokka 02.49: «En person er innbrakt til arrest for ordensforstyrrelse. Vedkommende har antastet en ukjent kvinne.»