Politi: Lovens lange arm er stadig på ulike oppdrag i distriktet. Foto: Martin Haugen

Pågrep haglemann i Vennesla

Politiet melder ikke om oppdrag i Grimstad mandag kveld og natt til tirsdag, men store styrker var i sving andre steder på Sørlandet.

I Vennesla ble nemlig en mann pågrepet etter å ha blitt jaktet på i mange timer. Mannen var bevæpnet med avsagd hagle da han stakk av tidligere mandag, etter å ha blitt satt i sammenheng med bortføringen av en kvinne fra Mandal.

– En 51 år gammel mann, som politiet har søkt etter gjennom dagen, ble mandag kveld pågrepet av politiet. I forbindelse med pågripelsen ble det løsnet skudd av politiet og den pågrepne ble truffet i benet, opplyser politiet.

Agder-politet fikk bistand fra nasjonale styrker.

- Lokale ressurser, nasjonale bistandsressurser ved beredskapstroppen, krise- og gisselforhandlertjenesten og helikoptertjenesten har bidratt i søket etter mannen som var bevæpnet og siktet for en voldshendelse og trusler med skytevåpen. Rundt klokken 23.00 mandag kveld fikk politiet observasjon på den etterlyste mannen på Hægeland og gikk til aksjon, sier stabssjef i Agder politidistrikt, Morten Sjustøl.

- Spesialenheten er rutinemessig varslet. Den skadde mannen er fraktet til sykehus. Han skal ikke være livstruende skadet, sier Morten Sjustøl.