Søk: Politiet brukte hund i jakten på den mistenkelige mannen. Bildet er tatt i en annen forbindelse. Foto: Baard Larsen

Våknet av at mann lyste inn på soverommet midt på natta

Operasjonsleder John Repstad ved Agder politidistrikt kan tirsdag morgen berette at det har vært søk i Grimstad etter en mistenktelig mann.

Det har vært gjennom natten mange mindre oppdrag for politiet i Agder. Ikke bare i Grimstad, mens også i Lillesand, Arendal og Kristiansand.

I forbindelse med at Adressa tar kontakt klokken 6.59 med operasjonssentralen, kan operasjonsleder John Repstad fortelle mer om nattens oppdrag.

Mistenkelig

– Fra området Molland kom det klokken 2.33 inn melding om at en person lyser inn i vindu på privat bolig med lommelykt, forteller Repstad.

– Huseier våkner av aktiviteten og ringte politiet. Det ble gjort søkt med tjenestehund som gikk spor i området, men de klarte ikke å finne gjerningsperson. Det er snakk om en mann, som var ikledd en hettegenser. Hundepatruljen rykket ut, og var denne gang oppsatt med to hunder. Begge hundene søkte lenge, men etter å ha fulgt sporet et stykke, ble det stopp. Kanskje er sykkel eller bil brukt for videre transport, legger operasjonslederen til.

– Boligen til melder kan se fraflyttet ut, og huseier våknet av at han fikk en lysstråle i ansiktet. Mannen som lyste inn i huset, stakk fort av fra stedet, da vedkommende oppdaget at det faktisk var noen inne i huset, kan operasjonsleder John Repstad opplyse.

Glemte hunden

– Ellers har det vært en relativt stille natt i Adressas nedslagsfelt. Hendelsen på Molland skjedde samtidig med at vi hadde et oppdrag vest i fylket, der vi bisto helsevesenet. Derfor kom meldingen litt seint, legger operasjonslederen til.

– Vi hadde for øvrig en sak i Lillesand sent mandag kveld. Det kom inn melding om en hund som har stått bundet fast i bånd utenfor en butikk i Storgata i rundt to og en halv time. Så rett over midnatt fikk politiet melding, sier Repstad videre.

– En hundevenn tok vare på tispa, før Viking ble varslet og hentet hunden. Senere på natten ble hund og hundeeier gjenforent. Det var hundepasset som hadde glemt bikkja. Hundeeier var fornøyd med å få igjen sin hund, men kanskje ikke så fornøyd med hundepasseren, oppsummerer operasjonslederen.