Leder i Gårdeierforeningen, Dag Wirak, sier at de jobber for å lette vilkårene for butikkene. Samtidig ber han om forståelse for at gårdeierne fortsatt har løpende utgifter, og at statens økonomiske tiltak ikke kommer dem til hjelp på samme måte som andre selvstendig næringsdrivende. Foto: Arkiv

– Noen har kuttet husleien med 30-50 prosent

Butikkeiere i byen sliter med å betale husleie på grunn av kraftig kundesvikt som følge av koronatiltak. Både Gårdeierforeningen og Oddensenteret vil avhjelpe situasjonen.

Eiendomssjef Mathias Svoren i Scala Eiendom, som eier Oddensenteret, forteller at det er en vanskelig situasjon vi nå står over.

– Det er en krise som rammer oss alle og vi vet ikke hvor lenge dette kommer til å vare, men vi er veldig opptatt av at alle skal komme seg gjennom dette. Vi ønsker at vi skal klare å komme oss styrket ut av denne situasjonen, sier Svoren.

Vil hjelpe

Svoren forteller videre at de har samtaler med enkeltbedrifter, og at de ønsker å ta vare på leietakerne.

– Vi er kontakt med de forskjellige og jobber hardt med å få dette til å bli best mulig for alle parter, samtidig som vi heier på alle i den vanskelige tiden, sier han.

Husleie: Scala Eiendom vurderer husleiene på Oddsensenteret. Foto: Martin Haugen

Kortere åpningstider

Eiendomssjefen forteller at åpningstidene på Odden tidligere ble kortet ned med en time, men at de nå velger å øke dette ytterligere med to timer til.

– Åpningstidene på Oddensenteret vil nå bli fra 10-16. Dette gjør vi får å unngå flere skift, så det holder med færre på jobb og vi kan redusere smittefaren, sier han.

Reduserte husleier

Leder i Gårdeierforeningen, Dag Wirak, opplyser at også de går ut til alle medlemmer for å finne en måte å håndtere situasjonen på.

– Vi vet at noen har redusert husleiene med 30-50 prosent til krisen er over og handelen er normalisert. Det er mange som er opptatt av at leietakerne i næringslokaler skal klare seg gjennom denne vanskelige tiden, sier Wirak.

Videre forteller han at det imidlertid er viktig å forstå at huseieres utgifter ikke stopper opp.

– Statens håndsrekning kommer ikke huseierne til gode på samme måte som til de selvstendig næringsdrivende som nå får kompensert noe av tapet der virksomheten er pålagt stanset, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Videre forteller Wirak at de anbefaler den enkelte leietaker å ta kontakt med gårdeier for å finne fleksible og gode løsninger på situasjonen, sier han.

Fornøyde

Instituttets bruktbutikk i Grimstad skriver på sin Facebookside at de har fått ordnet en god løsning og håper flere i Grimstad kan få samme mulighet.

«Tusen takk til Erik Ness og Selektiv Invest AS for reduksjon og deretter gratis leie av lokalene vi leier til bruktbutikken vår. De opprettholder dette tilbudet til Coronavirus krisen er over. Dette hjelper vår organisasjon veldig. Vi håper mange vil følge hans eksempel i Grimstad. Det er mange bedrifter som sliter nå med høy leie og ingen inntekt».