Øker: Det øker fortsatt med antall nye tilfeller av korona på Sørlandet, selv om det ikke har blitt flere i Grimstad siden tirsdag denne uka. Foto: Arkivfoto

Ni nye koronasmittede på Agder – og nå har flere i Arendal fått smitte uten å ha symptomer

Det er oppdaget ni nye tilfeller av koronasmitte på Agder. Og i flere av tilfellene som er oppdaget i Arendal, har flere av de smittede ikke hatt symptomer.

Det i den siste oversikten fra FHIs Meldingssystem for smittsomme sykdommer (SMIS) fra midnatt natt til torsdag at de siste smittetallene kommer fram. De viser at det er registrert ni nye smittetilfeller av korona på Agder skriver fvn.no torsdag morgen.

Ni onsdag også

Dette er for øvrig det samme antallet som ble meldt onsdag ettermiddag. Også da ble det meldt om ni nye smittetilfeller på Agder. Mens de nye smittetilfellene onsdag ettermiddag fordelte seg geografisk ved at det var fire nye tilfeller i Kristiansand, fire i Arendal og ett i Iveland, er alle de ni nye tilfellene ved midnatt natt til torsdag fra Kristiansand, skriver fvn.no.

Kristiansand er dermed oppe i 694 smittetilfeller totalt sett.

Det er registrert 55 smittede på Agder til nå i februar, mens det er 1.569 personer som har fått påvist korona siden pandemien startet i mars i fjor, skriver avisen videre.

Les også
Tirsdag kveld: Mann og dame smittet

Ingen nye tilfeller i Grimstad

I den siste oppdateringen fra Grimstad kommune torsdag morgen er det heller ikke meldt om noen nye smittetilfeller i Grimstad. Der er de to siste tilfellene som er oppdaget de to som ble meldt inn tirsdag, en kvinne og en mann, begge fra 20–29 år. Begge hadde også kjent smittevei og begge var også i karantene fra før av.

Ellers viser de siste oppdaterte tallene for Grimstad kommune dermed følgende:

Personer i isolasjon: 5

Personer i karantene: 18

Personer i innreisekarantene: 78

Antall påviste tilfeller av smitte totalt: 57

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Antall døde som følge covid-19: 0

Vaksinerte: 417 (vaksinasjonskalender)

Antall registrerte for vaksine: 3641

Les også
Åpner for klemming etter vaksine
Les også
Karantenen på Dahlske er avblåst

Smittede ved to skoler

Agderposten skriver også om smittesituasjonen i Arendal, men de skriver at antall nye smittede i Arendal onsdag er fem. De skriver også at tre av disse smittede har tilknytning til Arendal International School (AIS), mens de to andre tilfellene har tilknytning til Steinerskolen i kommunen.

Alle lærere og elever ved den internasjonale skolen er i karantene til og med mandag 8. februar, mens Steinerskolen har hjemmeundervisning torsdag og fredag denne uka.

– Ikke lek med andre barn

– Noe som er veldig viktig å understreke er at barn som er i karantene ikke skal leke med andre barn i karantene. Det gjelder selv om de tilhører samme kohort, sier ordfører Robert C. Nordli (Ap) til avisen.

Han kommer også med en klar beskjed om at alle nærkontakter må teste seg, uavhengig av om de har symptomer eller ikke. Dette skyldes nemlig at flere av de smittede i kommunen ikke har hatt symptomer på korona.

Vet ennå ikke om mutert virus

Han sier for øvrig at det er for tidlig å si om de nye smittetilfellene er med det muterte viruset, men at dette skal undersøkes. Hvis ikke det er dette, kan det også være noen såkalte superspredere som ligger bak.

– Det er en del ukjente faktorer som vi ikke helt har oversikt over, sier han til avisen.

286 nye koronasmittede

Tallene fra MSIS viser også at det har blitt registrert 286 nye koronasmittede siste døgn i Norge. Dette er en nedgang på fem fra dagen før og 81 færre enn på samme dag i forrige uke, skriver fvn.no.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ved midnatt natt til torsdag var det totalt registrert 63.839 koronasmittede personer i Norge. Totalt 574 koronasmittede personer i Norge har så langt dødd siden mars, selv om det ikke alltid er mulig å fastslå om pasientene døde av eller med sykdommen.