JOBBER HARDT: Det er mye møter for Jan Ståle Holst og co. disse dagene. Fra onsdag av trenger man ikke gå via fastlege for å kunne teste seg for korona.

Nå blir det enda lettere å teste seg for korona

Fra og med onsdag 12. august kuttes «mellomleddet» for å sikre raskere testing for koronaviruset.

Søndag sendte Helsedirektoratet ut en pressemelding der de melder at alle som mistenker koronasmitte nå kan teste seg uten å gå gjennom fastlegen.

– Det er viktig at alle som nå tror at de kan være smittet eller har forkjølelseslignende symptomer benytter anledningen til å teste seg. Korona-testing er gratis og svaret får man etter en til to dager ved å logge seg inn på helsenorge.no, sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad i pressemeldingen.

Jan Ståle Holst, smittevernansvarlig kommuneoverlege i Grimstad kommune, forteller til Adressa at det siden meldingen kom har vært stor møtevirksomhet for å være klare

– Vi er i en aktiv prosess med å lage i stand en ordning for det nå, og vi skal også i møte med Arendal kommune angående en mulig interkommunal løsning.

– Vi har planer om å iverksette i Grimstad alene eller interkommunalt, fortsetter han.

Holst sier at et endelig svar på hvordan opplegget vil bli vil komme rundt lunsjtider onsdag.

– Målet med dette er at man skal komme tidligere inn til testing, samtidig som man unngår et ledd for å få testet seg raskere, forklarer kommunens smittevernansvarlige.