Sykehuset: Sørlandet sykehus innfører nye rutiner for besøk for den nærmeste tiden. Foto: Martin Haugen

Mutert virus påvist i Kristiansand: Sykehuset innfører nye besøksrutiner

Utbrudd av mutert virus i ti østlandskommuner gjør det nødvendig med nye tiltak ved Sørlandet sykehus HF.

Det blir i dag 23. januar igangsatt tiltak i Stor-Oslo (Oslo, Enebakk, Ås, Vestby, Nesodden, Indre Østfold, Moss, Frogn og Våler, i tillegg til Nordre Follo) for å begrense spredningen av mutert koronavirus. Denne virusmutasjonen er 50-70 prosent mer smittsom enn det koronaviruset som har sirkulert i Norge.

Les også
Klar beskjed fra Vige: - Test deg om du har vært i noen av disse kommunene

Det vil på bakgrunn av dette utbruddet ikke være mulig for pårørende som har vært i disse områdene fra og med 20. januar, å besøke Sørlandet sykehus.

– For pasienter med planlagt undersøkelse/innleggelse i perioden 24. – 31. januar og som har vært i de aktuelle kommunene fra 20. januar eller senere, vil oppmøtet bli utsatt dersom ikke alvorligheten i tilstanden tilsier at timen må opprettholdes. Vi ber de pasientene dette gjelder, kontakte den aktuelle avdeling på ukedager for nærmere informasjon. Øyeblikkelig hjelp vil fortsette som vanlig, sier Signy Svendsen, kommunikasjonsdirektør ved sykehuset i en pressemelding lørdag.

I Kristiansand

En av de tre personene som har fått påvist smitte av det muterte engelske koronaviruset, er hjemmehørende Kristiansand kommune.

– Vi velger som en stor kommune i dette tilfellet å opplyse om at en av disse personene er hjemmehørende i Kristiansand kommune. Vi har full kontroll på smittesporing omkring den det gjelder, og det er ingen videre smittespredning. Ingen er lenger smitteførende knyttet til dette. Testen er tatt for mer enn to uker siden. Det er sannsynlig at flere slike enkelttilfeller med denne mutasjonen vil komme de nærmeste ukene, skriver Kristiansand kommune i en pressemelding. Det er Fædrelandsvennen som melder dette lørdag ettermiddag.