Leder: Den som tok initiativet til mesterskapet, og er sjef for arrangementskomiteen, er Kjetil Tveit Forsetlund. Foto: Baard Larsen

Lørdag avgjøres hvem som er Sørlandets beste ambulanseteam

– Det er jo for å ha en fagdag, og samtidig prøvd sine kunnskaper. En vennskapelig konkurranse for ambulansearbeiderne på Agder, sier Kjetil Tveit Forsetlund.

Grimstadmannen er leder for arrangementskomiteen til EMS Sørlandet, der EMS er forkortelsen for Emergency Medical Services. Rett og slett Sørlandsmesterskapet for ambulansearbeidere. Sammen med seks andre i komiteen er han nå klar for årets mesterskap.

Egentlig er dette et privat initiativ, men EMS Sørlandet samarbeidet med Sørlandet sykehus HF om arrangementet. De stiller blant annet med ambulanser. Ellers har også de andre nødetatene, brann og politi, sagt de vil komme innom.

NM-kvalifisering

– Det hele starter på fredagen, med en samling i regi fagforeningen. Så blir det mesterskapet lørdag, og alt starter der tidlig på morgenen. Og vi holder på til utpå ettermiddagen, sier Kjetil under møtet med Adressa utenfor ambulansestasjonen i Grimstad. Sistnevnte var ikke inne, så da ble det dårlig med foto med ambulanse.

Trening: Vanligvis er det alvor når ambulansetjenesten er ute på blålysoppdrag. Som på denne mopedulykke på Fv. 404 ved Roresanden i fjor høst. Lørdag er det derimot øvelse i forbindelse med Sørlandsmesterskapet at de rødkledde er på jobb i stort antall. Foto: Baard Larsen

– Øvelsesområdet blir i områder mellom Timenesbakken (avkjøring til Kjevik, red.anm.) og til IKEA. Fra klokken 10 starter vi opp på postene, og flere steder kan publikum stå utenfor merket område for å følge med. Det blir også sending fra en post på en TV, legger Forsetlund til.

Vinneren av Sørlandets mesterskapet for ambulansearbeidere får muligheten til å delta under norgesmesterskapet på Gardermoen senere i august. Og kanskje blir det et lokalt lag som stikker av med seieren i helgens mesterskap?

Flere lokale

– Det er påmeldt sju lag, men jeg har nettopp fått beskjed om at det bare blir seks lag som kan stille. Noen må jo være på jobb på ambulansen også. Deltakerne er fra Flekkefjord i vest til Arendal i øst. Både fagarbeidere og lærlinger stiller. Og ett av lagene består av lærlinger. Det er sprekt, humrer Kjetil Tveit Forsetlund.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ildsjel: Det var Kjetil Tveit Forsetlund, som til vanlig jobber ved ambulansestasjonen i Grimstad, som tok initiativet til mesterskapet. De andre nødetatene vil også komme innom lørdag. Her står han ved siden av stigebilen til brannvesenet i Grimstad. Foto: Baard Larsen

– Lærlingene på andreåret tar nok dette som praksis opp mot den kommende fagprøven. Og vi ambulansearbeidere ellers ser på mesterskapet nesten som en fagdag. At vi har et lag med folk som jobber ved Grimstad-stasjonen, eller bor i Grimstad, er jo veldig artig. Et rent jentelag blir det også. Det skal bli følgende å se de lokale i aksjon, sier han videre.

– For oss i arrangementskomiteen har det vært spennende å lage caser som skal løses under mesterskapet. Vi får proffe folk til å sminke de «skadde», ettersom Medic Makeup Norway stiller. De har ansatte som til daglig jobber i ambulansetjenesten, slik at de vet hvordan dette skal bli. Hvert lag består av tre personer, og det er litt av hvert de skal gjennom, avslutter Forsetlund.

Variert: -Her blir det store og små caser, humrer Kjetil. Som ikke vil svare på om fødselsbagen han holder, kan bli brukt under mesterskapet lørdag. Foto: Baard Larsen