Effektiv: Her har politihunden "Alvin" full los på den savnede kvinnen, og sleper med seg hundeføreren. Foto: Baard Larsen

«Alvin» fant savnet kvinne - politiet takker to ungjenter

Den savnede kvinnen som ble etterlyst tidligere i kveld er nå funnet. Takket være to ungjenter som hadde sett kvinnen tidligere på kvelden, og ga beskjed når leteaksjonen ble publisert.

Operasjonsleder Lars Hyberg ved Agder politidistrikts operasjonssentral forteller til Adressa klokken 18.53 at de valgte å gå tidlig ut med savnetmeldingen.

– Vi har valgt å gå tidlig ut med meldingen om at kvinnen er savnet, ettersom hun for et par uker siden også var ute og gikk tur. Hun er ikke raskt til beins, og sist gang hadde kvinnen kursen for Grimstad sentrum, fortalte Hyberg.

Funnet: Her har Alvin nettopp markert for funn av kvinnen. En politimann hjelper den savnede, mens hundefører gir bikkja velfortjent skryt. Foto: Baard Larsen

Politihund

– Denne gangen har vi derimot fått tips om at det er gjort en observasjon av kvinnen nær Villa Mathilda barnehage i Fjæreveien. Så det er greit å gå ut bredt tidlig, har vært vår vurdering. Siste sikre observasjon av henne er for noen timer siden, la han til.

– Politiet er ute med flere patruljer og leter, blant annet politihund. Samtidig skal vi foreta et søk inne i Frivolltun, for å være sikker på at hun ikke er på besøk hos en annen beboer, uten at dette er fanget opp, sa operasjonslederen videre.

– Damen er 85 år, ca 160 cm, grått slett hår til over skuldrene, hvit genser, sort bukse. Hun går med en kurv med bamser i. Ta kontakt med politiet på vårt nødnummer 112 dersom hun observeres, lød Hybergs oppfordring i 19-tiden fredag.

Oppegående: To politimenn hjelper den savnede kvinnen på beina, etter at hun ble funnet. Noen minutter senere kom først ambulansen. Deretter legevaktslegen. Foto: Baard Larsen

Raskt funnet

Politiet ønsket også og komme i kontakt med en mann som hadde observert henne ved barnehagen tidligere i ettermiddag/kveld. Han tok kontakt med omsorgssenteret i etterkant av observasjonen. Men før vedkommende fikk kontaktet politiet, ble det gjort funn.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Klokken 19.52 kunne Adressa se at politihunden Alvin, som virket til å ha full los på kvinnen, hadde gjort funn. Kort tid etter ble den savnede kvinnen hjulpet på beina av to hundeførere fra politiet. Klokka 20.11 kunne operasjonsleder Lars Hyberg bekrefte at kvinnen var funnet i god form.

– Kan du nå bekrefte at den savnede kvinnen er funnet?

– Ja. Dine observasjoner stemmer. Jeg kan nå bekrefte at kvinnen er funnet. Politiet på stedet venter på at ambulanse og lege skal komme til stedet, for å undersøke henne, kan en fornøyd operasjonsleder fortelle.

Undersøkt: Ambulansen kom raskt til stedet. Kort tid etter ankom også legevaktslegen. Etter en grundig undersøkelse, kunne kvinnen kjøres tilbake til Frivolltun. I god form. Foto: Baard Larsen

Fikk tips

En av hundepatruljene, med politihunden Alvin i front, kom i strak kurs opp bakken fra Frivolltun bo- og omsorgssenter, over parkeringsplassen ved Villa Mathilda barnehage, og rett inn i skogen. Det var tydelig at bikkja hadde fått los. To minutter senere kom det hundebjeff, som bekreftet at den savnede var funnet.

Stemmer det at det var tips fra to ungjenter som gjorde at den savnede ble funnet så raskt?

– Absolutt. Politiet vil gjerne få takke to ungjenter, som tok kontakt med politiet under leteaksjonen. De kunne fortelle at den savnede kvinnen var observert i skogsholtet hvor hun ble funnet, mellom klokken 16.30 og 17. Dermed fikk hundepatruljen et godt utgangspunkt, og som du så fant politihunden Alvin henne veldig raskt. Så dette tipset var veldig viktig for at det ble gjort raskt funn, oppsummerer operasjonsleder Lars Hyberg fredag kveld. Kort tid etter hadde ambulansepersonell, og så lege, gjort seg ferdig med sine undersøkelser av kvinnen. Som etter å ha gått inn i ambulansen selv, med støtte, kunne kjøres hjem til Frivolltun bo- og omsorgssenter.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Omfattende: To hundepatruljer og innsatsleder var klokken 19.31 på plass ved Frivolltun. Senere kom ytterligere en politipatrulje til stedet for å delta i søket. Foto: Baard Larsen