Baneheia: Drapene i Baneheia skjedde i nærheten av det populære badestedet 3. stampe. Foto: Vidar Metveit

Lager tv-serie om Baneheia

TVNorge har jobbet i halvannet år med en dokumentarserie om Baneheia-saken.

Det går frem av en pressemelding torsdag ettermiddag.

«I år er det 20 år siden to jenter ble drept og voldtatt i Baneheia i Kristiansand. De ufattelige ugjerningene rystet Norge, og Baneheia-saken er en av de mest omtalte kriminalsakene i norsk historie. Saken er senere blitt omtalt som et nasjonalt traume», står det.

– Vi mener det er både riktig og viktig at Baneheia-saken blir grundig belyst, også for et større publikum. Dommen mot Viggo Kristiansen er kraftig kritisert fra flere hold, og det er sådd betydelig tvil rundt dommen, mens påtalemyndighetene, på sin side, fremstår sikre i sin sak. Vi vil forstå hvorfor, sier kommunikasjonsdirektør i Discovery Espen Skoland.

Lover å se på saken i sin helhet

For tre år siden ga journalist Bjørn Olav Jahr ut boken «Drapene i Baneheia». I boken retter Jahr et kritisk søkelys på etterforskningen, bevisvurderingene og rettssakene som førte til domfellelse av Viggo Kristiansen, og konkluderer med at Kristiansen er uskyldig dømt.

– Bjørn Olav Jahr er en bidragsyter i serien. Han har tatt tydelig standpunkt i saken, basert på sin gjennomgang av bevisene. Men serien vil se på saken i sin helhet – både momenter som taler for Kristiansens skyld og uskyld. Vi vet at det hittil har vært en utfordring å få representanter fra politi og påtalelesiden i tale, noe som kan gjøre at saken kan bli fremstilt ubalansert. Vi er svært bevisste på denne problemstillingen, og vi vil gjøre det vi kan for å få med flest mulig stemmer og perspektiver i serien, sier Espen Skoland i pressemeldingen.

Den nye dokumentarserien skal etter planen vises på TVNorge og kanalens nett-tv-tjeneste Dplay høsten 2020.