Nye tiltak: Sykeshuset i Arendal har innført nye tiltak som følge av de mange koronatilfellene de har sett i kommunen de siste dagene. Foto: SSK

Koronaviruset: Smitteutbruddet i Arendal fører til flere nye tiltak på sykehuset

De siste dagene har det vært flere tilfeller av koronasmitte i Arendal, og som følge av dette har Kriseledelsen ved Sørlandet sykehus besluttet flere tiltak for sykehuset i Arendal som følge av den uavklarte smittespredningen i Arendal kommune.

– Dette inkluderer økt bruk av munnbind og besøksforbud. Tiltakene gjelder fra i dag, torsdag 24. september klokka 14, og tentativt i 14 dager framover, skriver kommunikasjonsdirektør Signy Svendsen i en pressemelding.

– Alle pasienter får utdelt munnbind i akuttmottaket eller ved hovedinngangen. Vi tester alle pasienter som skal legges inn for covid-19, og pasientene skal ha på munnbind når det er mindre enn to meters avstand til andre, fram til testsvaret foreligger, sier klinikkdirektør Berit Grønning Nielsen.

Pasienter med mistanke om smitte isoleres fram til prøvesvar foreligger, slik praksis har vært.

Det innføres også besøksforbud umiddelbart.

– Unntak er føde-/barselavdelingen, kritisk syke pasienter og besøk til døende pasienter, sier klinikkdirektøren.

Det innføres også påbud om munnbind for alle medarbeidere når de er i pasientkontakt ellers i sykehuset når det ikke er mulig å ivareta to meters avstand til kolleger, pasienter eller besøkende.