Stopper ikke: Vi har ikke kommet dit ennå at det ikke kommer meldinger om nye smittede av korona. Foto: Janicke Yttervik

Kommer fortsatt melding om nye smittetilfeller

Det fortsetter å komme melding om nye smittetilfeller av korona på Agder.

Agder hadde fått fem nye smittetilfeller av korona ved midnatt natt til torsdag. Dette melder fvn.no torsdag morgen som henter tallene sine fra MSIS (Meldingssystem for smittsomme sykdommer). Ifølge avisen gjelder dette tallet for det siste halve døgnet, og dette betyr at det til nå totalt er registrert 2.948 smittetilfeller av korona i Agder.

Les også
Smittetilfelle på Dahlske: Elev med ukjent smittevei
Les også
Jakter på kilden til elev-smitte
Les også
– Kan bli nødvendig å stramme inn

Flest nye i Kristiansand

Kristiansand fikk tre av de nye tilfellene, mens Farsund hadde de to andre.

Ifølge smittestatuen i Grimstad, gjengitt på Grimstad kommunes hjemmesider og oppdatert per onsdag 21. april klokka 11.00, er smittesituasjonen slik i kommunen:

Personer i isolasjon: 3

Personer i karantene: 30

Personer i innreisekarantene: 67

Påviste tilfeller siden mars 2020: 99

Antall døde: 0

Påbegynte vaksinerte: 4.431

Ferdig vaksinerte: 1.120

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Antall registrerte for vaksine: 10.253

Det foreløpig siste smittetilfellet fra Grimstad kom for øvrig tirsdag da en gutt på 10-19 år testet positivt. Dette er en elev på Dahlske videregående skole, og vedkommende hadde ukjent smittevei. Kommunen har derfor satt i gang smittesporingsteamet for å finne kilden, samtidig som hele klassen og tre lærer er satt i karantene.

Smitte i 21 av 25 kommuner i april

Fvn.no skriver at det til nå er oppdaget koronasmitte i totalt 21 av 25 kommuner i Agder i april måned. Dette er ny rekord i antall kommuner som har hatt smittetilfeller i løpet av én måned. Bygland, Bykle, Sirdal og Åmli er de eneste kommunene i landsdelen som ikke har registrert koronasmitte denne måneden.

De skriver også at ifølge MSIS er det registrert 551 nye smittede i hele Norge i løpet av det siste døgnet. Det er 89 flere enn snittet de siste sju dagene, men 95 færre enn tilsvarende snitt for en uke siden.