Smitte: Verken i Grimstad eller fylket forøvrig er det registrert nye smittede. Foto: Baard Larsen/Homdal & Larsen AS

Ingen nye koronatilfeller i fylket

Tirsdag morgen meldes det ikke om nye smittede for Agder.

Ved midnatt var det ikke registrert noen nye smittetilfeller de siste 12 timene i Agder, ifølge Meldingsystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

I stedet er det nedgang i totaltallene med to personer, en i Arendal og en i Lindesnes kommune. Dette kan være folk som først har testet positivt, men siden fått negativt svar, melder Fædrelandsvennen.

Frem til midt på dagen mandag ble det registrert en smittet person. Dermed var totaltallet på mandag kun én bekreftet smittet i hele Agder fylke.

Ingen i isolasjon

For Grimstads del må vi helt tilbake til 17. mars for å finne siste registrerte smittetilfelle.

Ingen i Grimstad er nå i isolasjon på grunn av mistenkt smitte, og bare tre er i karantene, ifølge kommunens nettside.

– Må under 200 om dagen

Selv om koronatallene for både fylket og kommunen er lystig lesning, må smittesituasjonen på landsbasis bli bedre før en gjenåpning av samfunnet kan komme på tale. Det slår assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad fast.

– Norge må godt under 200 nye koronatilfeller per døgn før man kan å åpne opp samfunnet, sier han til NTB.

– Det blir krevende i hele april, og godt ut i mai, hvis man skal klare å senke smittetallene tilstrekkelig med varig effekt, sier Nakstad til NTB.

Han støtter helsedirektør Bjørn Guldvogs påstand om at en gjenåpning av samfunnet trolig vil begynne tidligst i midten eller slutten av mai.

Det siste døgnet er det registrert 573 koronasmittede i Norge. Det er én færre enn dagen før og 416 færre enn samme dag i forrige uke. I Oslo ble det registrert 198 nye koronasmittede siste døgn. Det er like mange som dagen før, men 35 færre enn snittet de sju foregående dagene.