Politiet i Agder hadde mer enn nok å henge fingrene i natt til søndag. De fikk mange oppdrag de måtte rykke ut på og ordne opp i s sommernatten, men i Grimstad forløp natten stille og rolig.

– Rolig i Grimstad

– Vi hadde mange patruljer ute i Grimstad i natt, men de rapportene vi fikk tilbake fra dem, var gode. De rapporterte at det var mange folk ute på byen i går kveld og natt, men at det var mye god stemning og at ting forløp veldig greit. Det var litt høylytt stemning fra en fest i Storgaten, men alt i alt forløp kvelden og natta i Grimstad veldig greit, forteller operasjonsleder Knut Odde ved Agder politidistrikt til Adressa søndag morgen.

Ble bortvist fra sentrum

Men ut over dette hadde politiet som sagt nok å henge fingrene i rundt omkring i distriktet.

I Flekkefjord ble en person bortvist fra et utested i sentrum klokka 00.34 etter å ha vært til sjenanse for andre gjester.

Samtidig, i Kristiansand, ble en person innbrakt til arresten fra et utested i sentrum.

– Vil bil anmeldt for ordensforstyrrelse. Vedkommende nektet å oppgi navnet til politiet samt for forulemping av politiet, skriver politiet på Twitter.

Og i Vennesla fikk politiet klokka 00.41 flere klager fra en privatadresse om svært høy musikk i nabolaget.

– Politiet måtte til slutt rykke ut og be dem dempe seg slik at naboene fikk sove, skriver politiet.

Slagsmål

I Kristiansand ble en person klokka 01.05 bortvist fra Odderøya og sentrum etter å ha vært delaktig i et slagsmål. Ingen ble skadet i slagsmålet, og det blir heller ingen anmeldelse i etterkant.

Også i Lillesand måtte politiet rykke ut klokka 01.06 etter at de fikk melding om et slagsmål ved et utested i sentrum. Den ene parten hadde forlatt stedet ved politiets ankomst, mens en annen person ble kjørt til legevakta av ambulanse for å sy et kutt. Politiet oppretter deretter sak på forholdet.

I Kristiansand ble enda en person bortvist fra sentrum klokka 01.27. Dette etter at vedkommende forsøkte å benytte en annen persons legitimasjon for å komme inn på et utested, samt for å legitimere seg med dette for politiet.

– Blir anmeldt for dette, skriver politiet på Twitter.

I Arendal ble en kranglete gjest klokka 01.27 bortvist fra sentrum av politiet etter å ha nektet å forlate et utested.

Klager på høy musikk

Klokka 01.57 måtte politiet rykke ut til en privatadresse i Mandal etter klager på høy musikk. Ved ankomst fant politiet musikkanlegget på utsiden, mens vertskapet formentlig hadde lagt seg til å sove. Dermed var det bare for politiet å nappe ut ledningen fra kontakten og roen kunne igjen senke seg over nabolaget.

Klokka 01.58 ble enda en person i Kristiansand bortvist fra sentrum etter å ha vært kranglete mot andre personer på utsiden av et utested.

Og kun 14 minutter senere, klokka 02.12, måtte politiet i Kristiansand plukke opp en overstadig beruset ung mann. Vedkommende ble kjørt til arresten for å sove ut rusen der etter først å ha fått en sjekk på legevakta.

En person som egget til slåsskamp med forbipasserende utenfor et utested i Kristiansand, ble klokka 02.49 bortvist fra utestedet i sentrum. Tross forsøkene på egling til slåsskamp, lyktes ikke vedkommende med dette.

I Farsund ble en person bortvist fra sentrum klokka 03.10 etter å ha vært kranglete med vakter på et utested.

Pågrepet etter brann

Fra Nodeland i Kristiansand fikk politiet klokka 03.29 melding om at det hadde oppstått brann i en plankehaug som hadde spredd seg til en garasje.

– Brannvesenet slukker nå. Garasjen er så å si utbrent, skriver politiet på Twitter.

Deretter oppdaterer de med at etterslokking pågår, og at politiet sikrer spor og innhenter opplysninger om hva som har skjedd.

Etter en stund oppdaterer de meldingen igjen med at politiet har pågrepet en person som kan mistenkes for å stå bak de to brannene.

– Sak er opprettet og vil bli etterforsket videre, avslutter politiet denne meldingen med.

– En rekke klager på feststøy

Og for å understreke at det har vært en travel sommernatt for politiet i Agder, legger de tidlig søndag morgen ut en melding om at politiet i løpet av natten har mottatt en rekke klager på feststøy og høy musikk rundt forbi fra hele politidistriktet.

– Noen har vi rykket ut på, men vi har dessverre ikke hatt kapasitet til å håndtere alle, skriver de.