– Jeg trengte ikke dette. Dette ble en ekstra stein til byrden, sier Ole Martin Hodnebrog.

Etter å ha jobbet med å redde mest mulig av gartneriet på Frivold etter at snøstormen gjorde store skader, var det nok et stort drivhus som ga etter og raste sammen under snømengdene like før helgen.

De 700 kvadratmeterne med drivhus som raste nå, hører til gartneriet på Frivold.

– Det var naboer som hørte at det raste, og kjente at det ristet i huset deres, sier Hodnebrog.

Mye snø: Det er 700 kvadratmeter som nå er ødelagt. Det er drivhuset nærmest Fjæreveien som kollapset. Foto: Janicke Yttervik

Vil ikke miste mer

Drivhuset som kollapset er det som er nærmest Fjæreveien, og skal brukes om våren. Dermed har Hodnebrog måttet avbestille enda flere varer som var på vei til gartneriet.

– Jeg har gode og dårlige dager for tiden. Det er fortsatt brannslukking det vi holder på med, som å legge presenning over varer, beskytte rør og forsøke å berge ting. Jeg har ikke lyst til å miste mer nå, sier Hodnebrog.

Det siste snøværet som kom nå har gitt dem mer arbeid.

– Så det er bare å brette opp ermene, sier han.

Åpen butikk: De ansatte er på jobb og butikken på Frivold er åpen, understreker Lene Halvorsen (t.v.), Anne Gro Terjesen, Elisabeth Hodnebrog, Pauls Nørsett og Ole Martin Hodnebrog. Foto: Janicke Yttervik

For nå haster det å få bort snøen. Neste uke er det meldt plussgrader og regn, og om snøen ikke fjernes fra takene, blir den enda tyngre og kan knuse mer.

– Det er viktig å gjøre en god jobb nå, sier han.

Ber gjestene hjelpe

Men det er lyspunkter også. Innimellom er det historier som rører ekteparet Hodnebrog.

– Jeg har en kamerat som fyller 50 år, og han har gitt gjestene beskjed om å droppe gave, men heller tilby skuffehjelp til gartneriet. Slike ting som det er med på å hjelpe oss gjennom dette, sier han.

Mye står fortsatt: Ole Martin Hodnebrog går langs drivhusene som fortsatt står hele og fine. Nå skuffer han for å få unna alt før regnet kommer. Foto: Janicke Yttervik

Butikken i Opplandsveien er også helt fri for snø innvendig, den er åpen og klar for kunder.

– Mange av blomstene som var på gartneriet på Moy er nå på Frivold, blant annet tulipaner, sier Elisabeth Hodnebrog. For gartneriet er eneste tulipanprodusent på Sørlandet, og den femte største i landet.

Venter: Ole Martin Hodnebrog jobber på for å redde det han kan, mens han venter på svar om forsikringen vil dekke ødeleggelsene. Foto: Janicke Yttervik

Kjemper saken

Og samtidig som de venter på endelig svar fra forsikringen, om den dekker ødeleggelsene, er målet å åpen opp noe på Moy.

– Jeg ringer rundt til banken og sier at jeg ikke har pakket kofferten, men at det er litt usikkert med tanke på forsikringen, sier Hodnebrog.

Det er Gartneriforbundet og Bondelaget som kjemper saken med forsikringen. Signalene er negative til at det dekkes.

– Men vi har ikke fått noe endelig avslag enda, sier han.