Sommerprogrammet for Grimstad i juli er spekket med aktiviteter. Styret for Grimstad Min By, som organiserer butikkdrivere og eiere, spår liv og røre i byen hele sommeren.

De tror årets program har mye å by på for folk i alle aldre.

– Vi har et utrolig spennende program i år, med mye forskjellig på menyen, forteller fungerende daglig leder for Grimstad min by,Geir Gabrielsen.

Lek for alle: Styret i Grimstad min by prøver her et av to «fire på rad»-spill i byen. Dette erplassert på Torvet. Fra venstre: Beate Thygesen Bentsen, Martin Svendsen, Ellen Karoline Eggen og Geir Gabrielsen. Foto: Audun Stalleland

Styret tror at byen vil fylles med mye liv og ikke minst folk. I år, fra mange ulike steder.

– Med både den svake krona og den nye ferja fra Nederland, forventer vi mange turister både fra utlandet og Norge. Jeg tror det vil bidra til god stemning i byen. sier Thygesen Bentsen.

Sommerprogram: Grimstad min by styret er veldig fornøyd med årets sommerprogram. Fra venstre: Rolf Meyer Tallaksen, Beate Thygesen Bentsen, Geir Gabrielsen, Martin Svendsen og Ellen Karoline Eggen. Foto: Audun Stalleland

Mer for barn

Styremedlemmene forteller at de i år satser på mye av det som tidligere har vært populært, men at de også i år har rettet fokus på å inkludere barn i større grad med mange aktiviteter og arrangementer.

– Det vil bli aktiviteter for barn syv dager i uken. Det kommer til å være alt fra aktiviteter på Syden til nattåpent i byen, sier Gabrielsen.

Styret forteller at de er godt fornøyd med tilbudene i byen, og ønsker at byen skal være noe for absolutt alle.

– Vi har jo så mye å tilby voksne fra før. Derfor blir mange aktiviteter og daglige arrangementer kommer til å være rettet mot barn og familier, sier Thygesen Bentsen.

Gleder seg til liv i byen: Leder for Grimstad Min By styret Beate Thygesen Bentsen ser frem til gågata er fylt med folk. Foto: Audun Stalleland

Gleder seg til nattåpent

Nattåpent skal arrangeres to ganger i løpet av juli, noe som styret gleder seg spesielt til.

– På første nattåpent vil det være et moteshow hvor blant annet Allegro dans skal opptre. Dette blir gøy for både barn og voksne. Det andre nattåpent-arrangementet skal vi arrangere et marked hvor alle er velkomne til å stille ut sine ting, forteller Thygesen Bentsen.

Pop-up-scene

Styret forteller er også spente på en pop-up-scene som skal opp på Bietorvet, også kjent som Centraltorvet.

– Der vil det bli arrangert flere mindre show og konserter. Det dagene det ikke står noe program, vil det ofte skje noe der, forteller Gabrielsen.

Pop-up scene: Her står styret foran det som skal bli en pop-up scene ved Bietorvet gjennom sommeren. f.v. Ellen Karoline Eggen, Geir Gabrielsen, Beate Thygesen Bentsen og Martin Svendsen. Foto: Audun Stalleland

Sommershow og konserter

Av store arrangementer i byen vil det sommershow på Apotekergaarden og konserter av blant annet, Ravi, Trang Fødsel og Jan Eggum på Syden. Gabrielsen er veldig fornøyd med bidragene.

– Det er utrolig gøy hva de ulike utestedene i byen får til. Det vil nok føre til at det blir god kok i byen gjennom hele sommeren, sier han.