Dette viser i hvert fall politiets logg fredag morgen. Der viser det seg blant annet at det ble gjennomført flere trafikkontroller torsdag kveld. Den første var på E39 i Drangedalen i Lyngdal. Her ble det gjennomført trafikkontroll, og resultatet her ble at fem førere ble ilagt forenklede forelegg for fart. Høyeste hastighet ble målt til 108 km/t i 80-sonen.

På Stoa i Arendal var også Statens vegvesen og politiet på farta for å undersøke tyngre kjøretøy. Her ble 32 større kjøretøy kontrollert, og ingen av dem fikk noen anmerkninger.

Så, på Helle ved Eydehavn, ble det gjennomført promille og ruskontroll torsdag kveld. Her ble 11 kjøretøy kontrollert, og heller ikke her ble det gitt noen overtredelser.

Yppet til slagsmål

Ved totiden får politiet i Arendal melding om at flere personer ypper til slagsmål utenfor et utested i byen. Men da politiet ankom, hadde partene forlatt stedet. Da var det helt stille og rolig der, skriver politiet på X.

Kort tid etterpå stopper politiet en bil på Krøgenes i Arendal hvor de mistenkte bilføreren for å kjøre i ruset tilstand. Vedkommende ble deretter sendt til legevakta for blodprøve.

– Det er gjort funn av mindre mengder narkotika og fører til anmeldes for besittelse av narkotika. Det opprettes sak, skriver politiet.

Også i Kristiansand stoppet politiet natt til fredag en bil hvor fører framsto ruset.

– Slår ut på narkotikabruk ved spytt-test. Sendes til legevakt for blodprøve og det opprettes sak, skriver politiet i loggen.

Litt senere på natta treffer en patrulje i Kristiansand på en bekjent i sentrum som er i besittelse av kniv. Vedkommende anmeldes for dette.

Flere personer var kverulerende

Ved 02.30-tida ringer vektere på flere utesteder i Kristiansand til politiet og forteller at flere personer har vært kverulerende og ufine mot vektere og andre gjester på flere utesteder.

– Politiet er i kontakt med to personer som bortvises fra byen på grunn av ordensforstyrrelser, skriver politiet.

Klokka 03.39 fikk politiet melding om at det satt en person på autovernet på Oddernesbroa i Kristiansand. Politiet reiste derfor ut til stedet for å sjekke opp i dette. Da de kom fram, fikk de kontroll på vedkommende som ble kjørt til helse for undersøkelse.

Trafikkuhell

Like over klokka 06.00 fredag morgen får politiet melding om at det har vært et trafikkuhell på E39 ved Kjerrheia i Kristiansand. Det har vært to biler som har kommet i samme retning og truffet hverandre inne i en rundkjøring. Politiet skriver på X at det var lav fart i sammenstøtet og at det ikke var noe som tydet på at det var noen personskader.

– Det er noe trafikale problemer på stedet og politiet er på veg mot stedet. Kjør forsiktig og vis hensyn, skrev de først.

Etter en halvtime kunne de oppdatere meldingen og fortelle at da var de trafikale problemene på stedet over.

– Politiet bistår partene på stedet. Begge bilene er kjørbare og forlater stedet i løpet av kort tid, skriver de til slutt.