Huitfeldt vil blant annet snakke om 1. mai som en dag for internasjonal solidaritet. Det skjer på arrangementet på Apotekergaarden på kvelden, og det er åpent for alle.

Kommer: Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) kommer til Apotekergaarden 1. mai. Her er hun i muntlig spørretime på Stortinget. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Krig og utrygghet

– Krigen i Ukraina vil helt opplagt bli en del av talen. Trygghet i fellesskap er årets slagord. I en tid hvor prisene stiger, og mange føler på utrygghet, må vi bygge fellesskapet. Det handler om trygghet i arbeidslivet, et godt helsetilbud, og trygghet for at prisene ikke skal stige like mye som i andre land, sier David Bergh Tharaldsen, leder i Grimstad Arbeiderparti.

Han tilføyer at utenriksministeren også vil snakke om det grønne skiftet, og hvordan Sørlandet kan være pådriver i denne utviklingen.

I tillegg blir det appeller fra Mirell Høyer-Berntsen (SV) og Tyra Felberg Valle (Rødt) på Apotekergaarden.

Kirkeheia

For øvrig er det lagt opp til en tradisjonell markering. Det er gudstjeneste i Grimstad kirke på formiddag og deretter bekransning og tale ved Mor Norge-monumentet på Kirkeheia. Marit Grefstad, ordførerkandidat for Grimstad Ap, holder talen her.

Så går det tog til rådhuset, hvor det blir tale ved bysten av Magnhild Hagelia.

1. mai-markeringen blir arrangert av Grimstad Arbeiderparti i samarbeid med Grimstad SV, Grimstad Rødt, LO Østre Agder, Fagforbundet Grimstad og Fellesforbundet.