Bakgrunnen for at folk i Grimstad kommune blir oppringt av InFacts automatiserte intervjusystem onsdag kveld, er at Grimstad Adressetidende gjennomfører en lokal meningsmåling.

Lokale stridssaker

– Vi ønsker å lodde stemningen før høstens kommunevalg, og bruker samtidig anledningen til å spørre om innbyggernes holdning til lokale stridssaker som Torskeholmen, vindkraft, eiendomsskatt og boplikt. Vi håper at flest mulig svarer på oppringningen, for det gir et representativt og riktig bilde av hva grimstadfolk mener. Det kan være et viktig premiss i debatten videre, sier redaktør Peer L. Andreassen.

Det tar ikke mange minuttene å svare, og vi håper folk tar seg tid til å gjennomføre undersøkelsen når og hvis de blir oppringt, tilføyer redaktøren.

Dette er spørsmålene

Det er analysebyrået InFact AS som gjennomfører med meningsmålingen på oppdrag fra Grimstad Adressetidende. Om alt går etter planen, vil de første resultatene bli presentert i tiden som kommer.

Vi spør ikke bare hvilket parti innbyggerne vil stemme ved høstens kommunevalg. Vi bruker også anledningen til å stille seks andre spørsmål.

Ordfører-spørsmålet er et av de mest spennende, og den fremste folkevalgte representanten i kommunen. Derfor spør vi:

– Hvem av følgende kandidater foretrekker du som ordfører i Grimstad? Her listes det opp tre konkrete navn, og et alternativ med annen kandidat/vet ikke.

Vindkraft og eiendomsskatt

Eiendomsskatt har vært oppe til debatt flere ganger, og den berører folks lommebok. Men den gir også kommunen viktige inntekter, rundt 70 millioner kroner. Derfor spør vi:

– Hva er din holdning til eiendomsskatten? Her er svar-alternativene: «Bra som i dag», «bør økes», «bør reduseres», «bør fjernes», «vet ikke».

Striden om vindkraft har skapt stort engasjement og vært oppe til debatt flere ganger. Bakgrunnen har vært konkrete planer om vindkraftanlegg i indre deler av Grimstad, på heier og i naturområder. Derfor spør vi:

– Hva er din holdning til vindkraftutbygging i hei- og naturområder i Grimstad? Svar-alternativer: «Positiv», «negativ» eller «vet ikke».

Torskeholmen

Utbygging av Torskeholmen har vært et stridstema de siste årene. Konflikten går først og fremst mellom dem som ønsker boligutbygging, i tillegg til næring og offentlige tilbud – og dem som vil begrense utnyttelse av holmen og droppe boligene. Mange vil at noe skal skje, men man er ikke enige om hva. Vi spør i meningsmålingen:

– Hva er din holdning utbygging av Torskeholmen med boliger, badeplass og forretningslokaler? Svar-alternativ: «Positiv», «negativ», «vet ikke».

Boplikt aktuelt

Boplikt-spørsmålet er igjen kommet på den politiske dagsordenen. I Arendal ble det flertall for å gjeninnføre boplikt i deler av kommunen. I Risør valgte et knapt flertall å avvikle den. I Grimstad har SV foreslått å innføre boplikt i sentrum, deler av Fevik og Homborsund. Derfor spør vi:

– Hva er din holdning til å innføre boplikt i Grimstad? Svar-alternativ: «Positiv», «negativ», «vet ikke».

Til slutt har vi et mer allment spørsmål som nok både unge og voksne tenker over innimellom. Vi spør i meningsmålingen:

– Synes du at du bruker for mye tid på sosiale medier? Svar-alternativ: «Ja», «nei», «vet ikke».

Redaktøren tror resultatene av meningsmålingen vil være utgangspunkt for flere interessante saker og diskusjoner fremover. Men da må folk som blir oppringt, ta telefonen og svare.