Klokken 22.01 kunne operasjonsleder ved Agder politidistrikt, politioverbetjent Miriam Stausland, melde om en mulig nødsituasjon nord for Hovden.

– Det er observert to rød/oransje lys fra Hovden. Blussene er sett i sørøstlig retning, mulig i nærheten av Auersvaten / Tjørnbrotbu. Lysene ble oppfattet som nødbluss. Røde Kors og politiet sendes ut for å sjekke om noen trenger hjelp. Er det andre som har gjort observasjoner av lysene ta kontakt med politiet på tlf. 02800, melder operasjonslederen på presseklienten til Agder politidistrikt.

– Fjellredningsgruppa er ute med fire snøscootere og Røde Kors har tre snøscootere i søk. Politiet har ikke mottatt flere henvendelser ang. observasjoner av nødbluss. Tjørnbrotbu er sjekket. Alt ok der. De hadde ikke sett nødblussene, oppdaterer Stausland loggen med en time og to minutter senere.

Utbrent: Mercedesen så slik ut etter brannen utenfor Landvik øvre kirkegård natt til tirsdag. Foto: Baard Larsen

– Aktuelle områder der lysene trolig er sett er søkt uten funn. I samråd med Hovedredningssentralen avsluttes søket nå kl. 0100. Ingen er meldt savnet. Dersom noen har opplysninger om hva det kan være ta kontakt med politiet på 02800, melder operasjonsleder Eyvind Formo rett over klokken 1 natt til tirsdag.

Gjennom natten har det også vært en trafikkontroll i J. M. Uglandsvei, kan politioverbetjent Formo rapportere om i presseklienten klokken 03.01.

Stanset: Politiet hadde kontrollen i dette området i natt. Foto: Baard Larsen

– Politiet har hatt trafikkontroll på FV420 ved Fjæresvingen. 38 bilførere kontrollert. Én blir anmeldt pga. mistanke om kjøring med bil i påvirket tilstand, står det i loggen.

– Lokal patrulje hadde litt ledig kapasitet, og gjennomførte en ruskontroll. Bilfører som ble er mistenkt for ruskjøring, er en mann i 20-årene, kan operasjonsleder Eyvind Formo ved Agder politidistrikt fortelle til GAT i 6-tiden.

Slukket: I løpet av kort tid hadde brannvesenet kontroll. Foto: Politiet

Senere på natten, noe over klokken 4.30, får nødetatene melding om at det brenner i en bil i Gjærbøndveien. Det skal da være full fyr i bilen, som er parkert ved en p-plass i området.

– Bilen er utbrent. Brannårsaken er ukjent, og politiet oppretter sak på forholdet. Det var ingen fare for spredning, opplyses det fra operasjonsleder Eyvind Formo etter at brannen er slukket.

Kjøretøyet, en eldre Mercedes-Benz B 180 CDI, ble hentet av bilberger fra Arendal i morgentimene tirsdag.

Vrak: Det er ikke mye igjen av den eldre bilen, som tok fyr. Foto: Baard Larsen