Enhetsleder i kommunaltekniske tjenester, Lars Ole Hansen, forteller at kommunen har forberedt seg en uke på mye vind og nedbør i helga. Det er meldt kuling med mulighet for storm, og store nedbørsmengder lørdag. Det ventes stort vindfang i trærne og mye vann.

– Vi har vært rundt om i kommunen og renset kummer og bekkeutløp, samt saget ned noen trær som har falt. Beredskapen er økt, og tre mann står klare hele helgen med motorsag i bilen hvis trær skulle blåse over ende.

Grooseveien: Dette treet lå over veien kl 18.30 fredag kveld. Foto: Tipser

Trær over veien

Akkurat dette skjedde fredag, da et stort tre falt og sperret Frivoldveien fredag ettermiddag. Kort tid etter var det imidlertid fjernet.

Et stort tre falt også over veien ved Tjore cirka klokken 18, og i samme tid ble det meldt om et tre over Grooseveien. Det gikk også et tre over Vesterled like ved Dahlske videregående skole like før klokken 18. Veien ble sperret en kort periode før Mestas folk fikk ryddet opp.

Også i Homborsund ble veien sperret da et tre falt og rev med seg en strømledning.

Homborsund: Dette treet falt over veien og sperret den fredag. Foto: Tipser
Fjernet: Et tre falt fredag over Frivoldveien, men det ble fjernet i løpet av kort tid. Foto: Martin Haugen

Strøm og vann

Kommunen er også forberedt på strømbrudd.

– Vi har sjekket at alt er i orden med strømaggregatene hvis strømmen skulle ryke. Men vi er mest bekymret for vannet, og har gjort alt vi kan for å få det vekk, sier Hansen.

Råd: Lars Ole Hansen ved kommunalteknisk forteller at beredskapen før helgen er økt, og oppfordrer folk til å sikre løse gjenstander. Bildet er tatt i en tidligere sammenheng. Foto: Baard Larsen

Har lagt en plan

Kommunen har hatt møte med statsforvalter, politi, fylke, Nye Veier, Redningstjenesten, Norsk Folkehjelp og Røde Kors, rett og slett alt som har å gjøre med beredskap i fylket.

– Det handler om at alle skal få den samme informasjonen. Skulle det bli behov ligger det an til et møte til i morgen klokken 10, forteller Hansen fredag ettermiddag.

Klart råd

På spørsmål om det er noen tiltak han oppfordrer lokalbefolkningen til å gjennomføre er svaret enkelt.

– Folk må passe på båtene sine og sikre løse gjenstander. Vi har fått flere bilder av trampoliner som har blåst av gårde, så her må folk sikre det som sikres kan. Det er ventet mye vind som kommer fra en ugunstig retning.

– Hvis vannet skulle renne over i en kommunal kum kan folk ringe vakttelefonen vår. Nummeret finnes på nettsidene våre, og vi skal være tilgjengelige der i løpet av helgen, avslutter Hansen.