Grimstad kommune offentliggjorde denne meldingen fredag:

«Kommunalsjef Petter N. Toldnæs har gått bort.

Vår kjære kommunalsjef Petter Toldnæs har gått bort. Han valgte å avslutte livet sitt torsdag kveld.

Det er i dag avholdt minnestund i kommunestyresalen på rådhuset.

Petter har vært en flott og dyktig kollega, og i sin rolle som kommunikasjonssjef har han vært et godt ansikt utad for Grimstad kommune. Petter vil bli dypt savnet.

Våre varme tanker går til Petters familie og nære venner.

Informasjonen er gitt i forståelse med og etter ønske fra familien».

Meldingen er underskrevet ordfører Beate Skretting og kommunedirektør Magnus Mathisen.

Minnestund: Grimstad kommune flagger fredag på halv stang etter at de fikk melding om at kommunalsjef Petter N. Toldnæs er død. Det var også minnestund fredag. Foto: Kjetil Karlsen

Kommunens ansikt utad

Ordfører Beate Skretting sier dette i en kommentar til Adressa fredag:

– Han var en veldig synlig person, både som kommunens ansikt utad og også på rådhuset. Han var en dyktig og verdsatt kollega for de ansatte i kommunen. Med ansvar for kommunikasjon og politisk sekretariat, var han en som jeg som ordfører hadde tett samarbeid med. Jeg har satt veldig pris på å få jobbe samen med Petter i disse årene, og jeg er takknemlig for et nært og godt samarbeid. Mine tanker går nå til hans nærmeste familie, sier Beate Skretting.

Høyt verdsatt: Kommunedirektør Magnus Mathisen sier det er vanskelig å finne ord etter at de har mistet en dyktig, nær og god kollega. Foto: Janicke Yttervik

Forkjemper for åpenhet

Kommunedirektør Magnus Mathisen sier dette om at Petter N. Toldnæs er død:

– Vi har mistet en dyktig, nær og god kollega. Det er vanskelig å finne ord, for det er en stor sorg i kommunen i dag. Vi har hatt en minnestund hvor mange kollegaer i kommunen deltok. Det var en fin stund. Petter har vært Grimstad kommunes ansikt utad i lengre tid, og han var en høyt verdsatt kollega. Vi har lidt et stort tap ved hans bortgang.

– Petter var selv en forkjemper for åpenhet, og Grimstad kommune vant åpenhetsprisen under hans tid. Så det er med stor trygghet, i hans ånd og i forståelse med familien at vi er åpne om det som har skjedd, sier Magnus Mathisen.

Politisk aktiv

Petter N. Toldnæs hadde også et mangeårig politisk engasjement, og han var fortsatt aktiv i hjemkommunen Lillesand.

44-åringen var bystyremedlem i Lillesand. Der sto han også på førsteplass på valglisten til Lillesand Venstre til høstens lokalvalg.

Lillesand kommune, ved ordfører og kommunedirektør, sendte ut denne meldingen fredag:

«Det er med tungt hjerte vi må meddele at vårt kjære bystyremedlem Petter Toldnæs har gått bort. Han valgte å avslutte livet sitt torsdag kveld.

Petter har vært et engasjert og profilert medlem i Lillesand bystyre. På vegne av Venstre har han frontet mange viktige saker og han har vært genuint opptatt av positiv utvikling av Lillesand. Han var en høyt verdsatt politiker i kommunen vår og vil bli dypt savnet.

Våre varme tanker går til Petters familie og nære venner.

Informasjonen er gitt i forståelse med og etter ønske fra familien».

Meldingen er undertegnet ordfører Einar Holmer-Hoven og kommunedirektør Guri Ulltveit-Moe.

Bredt engasjement

Petter N. Toldnæs markerte seg som en tydelig person i offentligheten i Grimstad etter at han tiltrådte som kommunikasjonssjef i Grimstad kommune i 2020.

Han var tilgjengelig tidlig og sent, og var helt sentral i kommunens kommunikasjonsarbeid under pandemien i en tid da informasjon var av avgjørende betydning for befolkningen også lokalt.

Senere ble han kommunalsjef for kommunikasjon, kultur og næring. Da utvidet han sitt arbeidsfelt, som han gikk inn i med utrettelig iver.

Han viste et stort engasjement i kommunens næringsarbeid, blant annet med batterisatsing og videre utbygging av Omre som næringsområde. Han var også sentral i arbeidet med kommunens nye rolle i Fjæreheia og samarbeidet med Ibsenkompaniet, herunder oppsetningen av Peer Gynt i Fjære amfi.