Monarker og statsledere fra alle verdens hjørner deltar i begravelsen i Westminster Abbey. Blant dem er USAs president Joe Biden, Frankrikes president Emmanuel Macron, Brasils president Jair Bolsonaro og Kinas visepresident Wang Qishan. Også det norske kongeparet og Natos generalsekretær Jens Stoltenberg deltar.

Ingen fra Russland, Belarus, Myanmar, Syria og Venezuela er invitert.

Fire milliarder er ventet å følge begravelsen

BBC anslår at fire milliarder er ventet å se på direktesendingen av begravelsen. Aldri før har flere vært ventet å følge med på en begravelse. I Storbritannia vil 125 kinoer holde åpent og vise begravelsen.

Stor: Monarker og statsledere fra alle verdens hjørner deltar i begravelsen i Westminster Abbey som blir en av de største noensinne. Her fra når kisten ble båret inn i Westminster fire dager før begravelsen. De kongelige fulgte seremonien. Foto: Oli Scarff NTB / AP

Mer enn 10.000 politibetjenter på jobb

Over 10.000 politifolk er på jobb i London når begravelsen finner sted, og sikkerhetsoperasjonen blir den største i byen noensinne. 36 kilometer med avsperringsgjerder er satt opp i sentrum av byen for å unngå kaos og bevare sikkerheten. I tillegg til politibetjentene er rundt 6.000 militære med på det nøye planlagte programmet.

1 million tilreisende

250 ekstra togavganger er satt opp for å frakte folk inn og ut av byen. Transportmyndighetene regner med at 1 million mennesker vil besøke byen i dag.

98 marinesoldater trekker kisten

Den to og en halvt tonn tunge kanonlavetten med Elisabeths kiste vil bli trukket av rundt 98 soldater fra det britiske sjøforsvaret. Selve kisten veier over 250 kilo.

(©NTB)

hakon.vatnar.olsen@ntb.no

Bilde: G-rM9YVCubY

Over 10.000 politibetjenter er på jobb i London når Dronning Elizabeth begraves. Foto: Vadim Ghirda / AP / NTB

Bilde: 3YUO4548mpE

BBC anslår at fire milliarder mennesker vil følge kringkastingen av begravelsen. Foto: Oli Scarff / AP / NTB

Æra er over: Dronning Elizabeth blir begravet i dag. Foto: Frank Augstein Frank Augstein/AP/NTB