Med et par glass innabords er det ikke alltid like lett å holde kontroll på hva som er ditt og hva som er mitt. Det bestemte Jespersen seg for å ta til sin fordel da det ikoniske Platebaren-skiltet skulle ned lørdag formiddag.

– Alt folk elsker å stjele skilt etter et par enheter på byen er neppe noe nytt. Jeg har en bekjent som har våknet opp med både ett og to skilt etter en fuktig kveld ute, så da Platebaren-skiltet skulle tas ned la vi en plan, forteller Jespersen.

– Skiltet er jo veldig ikonisk, og hvis det er ett skilt som burde stjeles, så er det vårt. Skiltet havnet på bakkeplan lørdag klokken 13, og jeg forlot lokalet klokken 14. Da jeg kom tilbake dagen etter var det borte, sier Jespersen.

Åsted: Her plasserte Jespersen det ikoniske Platebaren-skiltet omtrent klokken 13 lørdag formiddag. I nattens mulm og mørke hadde noen forsynt seg av den velkjente plata. Foto: Fredrik Bjørklund
Stjålet: Det ikoniske Platebaren-skiltet har blitt stjålet. Foto: Martin Haugen

Gikk etter planen

Så det er ikke noe ondt blod mellom deg og tyvene?

– Absolutt ikke. Vi håper bare at de som tok skiltet med seg tar godt vare på det. Det kjedeligste hadde vært hvis det havnet på sjøen eller ble ødelagt. Alt gikk etter planen, og det har jo allerede blitt en morsom historie, sier Jespersen.

– Jeg skal faktisk rive i en burgermeny hvis de skyldige melder seg, skyter han inn mens han peker på åstedet.

Blikkfang: Den nye planteveggen på Smashed trekker til seg blikk fra Storgata, forteller Jespersen. Foto: Fredrik Bjørklund

Vekker følelser

At Platebaren nå har blitt Smashed har vekket engasjement hos lokalbefolkningen. Mange har sterke følelser knyttet til spisestedet, og av og til kan følelsene ta overhånd.

– De aller fleste har kommet med positive tilbakemeldinger, mens andre fremdeles er litt skeptiske. Enkelte har nærmest stormet inn døra, klare for å gi oss en skikkelig overhaling, forteller Jespersen.

– Men etter litt utløp av følelser skjønner de fleste at Platebaren ikke lenger var en bærekraftig virksomhet. Det er ikke uten grunn at det til stadighet ble byttet eier før vi tok over. Heldigvis synes de aller fleste at lokalene har blitt fine, og har ønsket mat og meny hjertelig velkommen. Det samme får vi høre fra andre næringsdrivende i byen, at Platebaren hadde godt av et lite løft og en konseptendring, sier han.

Snacks: I dag fikk Smashed levert en helt ny stekeovn. Jespersen røper at de i disse dager jobber med en egen oppskrift på donuts og cookies, og at de skal lage hundrevis av boller til barna som deltar på Grimstad Skifestival 10. februar. Foto: Fredrik Bjørklund

Store endringer

Lokalene til Smashed Grimstad blir i disse dager pusset opp for fullt. Spisestedet har allerede fått sitt eget preg, og begynner sakte, men sikkert å bli et friskt pust for Bietorvet.

– Vi har fått gjort en del siden sist. Det første man legger merke til er den nye planteveggen. Den vekker oppsikt fra gata når det er mørkt ute, og det er gjerne det første gjestene ser når de kommer inn. Tidligere var veggen tapetsert med LP-plate cover, nå er det litt mer moderne, forteller Jespersen.

– Så har taket fått ny farge. Tidligere var det hvitt, nå er det sort. I dag ble setene trukket om, og vi synes resultatet har blitt superlekkert. Noe småting gjenstår fremdeles, men det begynner å ta form. Gulvet er det samme, men skal etter planen byttes, vi må bare være helt trygge på alt av plasseringer i restauranten før vi begynner, sier han.

Nytt: Det er ikke mye som minner om gamle Platebaren i Smashed sine lokaler. Gulvet er for øvrig siste rest, men skal etter planen også byttes. Foto: Fredrik Bjørklund

Ga bort serviettholder

Da prosjekt oppussing ble startet tidligere i januar bestemte Jespersen seg for å gi bort gammel kunst og pynt som gjennom årenes løp har prydet Platebaren. Det skapte interesse.

– Etterspørselen var stor da vi la ut det første bildet på Facebook. Nå har alt av bilder og kunst blitt hentet, ja til og med en serviettholder fikk vi gitt bort, forteller Jespersen.

– Folk ringte og spurte om vi skulle gi vekk mer, mens andre kom innom for å lete etter gamle skatter. Det er morsomt at folk finner glede i å ha de gamle tingene, når alternativet hadde vært å kaste dem, forteller han.

– Og når får vi se Smashed Grimstad være helt ferdig?

– Vi jobber kontinuerlig med å ferdigstille alt og regner med å komme i mål før april, avslutter Jespersen.