Det er Agder politidistrikt som melder om dette på X, tidligere Twitter, torsdag morgen. De skriver der at politiet har gjenfunnet og undersøkt kjøretøy av typen UTV som tidligere er meldt stjålet.

– Gjenfunnet nær sentrum. Kjøretøyet er deretter utlevert eier, skriver de på X.

Fra Bil & Bobil

Operasjonsleder Ronny Aateigen Andersen bekrefter overfor Adressa at det er snakk om samme UTV som ble stjålet fra innbrudd på Bil & Bobil tidligere.

– Ja, det er den som har vært savnet etter innbruddet derfra ja, sier han til Adressa torsdag morgen.

Verdi til 450.000 kroner

Det var onsdag ettermiddag for en uke siden at politiet måtte reise ut til Østerhus etter å ha fått melding om at noen hadde fiklet med et kjøretøy og til slutt klart å få det med seg. Det var en UTV av typen CFMoto. Selve innbruddet hadde skjedd natt til forrige onsdag.

En eller to uker forut for dette var også en annen UTV stjålet fra den samme butikken, og ifølge daglig leder i Bil & Bobil, Odd Rudi Birkeland, hadde de to kjøretøyene en samlet verdi på rundt 450.000 kroner.

Etter tyveriet hadde Birkeland sikret seg en overvåkingsvideo som viste hvordan selve tyveriet av den siste UTV-en hadde skjedd.

– Det siste kjøretøyet – med lasteplan – ble tatt av to personer. Vi kan se dem på overvåkingsvideoen. De jobber i flere timer med å modifisere kjøretøyet slik at de kan få start på det. Før de kjører av sted. Nøklene til begge UTV-ene henger her inne på bedriften, sa Birkeland til Adressa da.

Kan puste lettet ut: Daglig leder i Bil & Bobil AS i Østerhus, Odd Rudi Birkeland, kan nå puste lettet ut etter at begge de stjålne UTV-ene hans nå er funnet igjen. Foto: Baard Larsen

Begge ble funnet igjen

Operasjonsleder Aateigen Andersen sier at det ikke bare var den ene UTV-en som nå hadde kommet til rette, men begge to slik han forsto det. Den andre hadde kommet til rette for noen dager siden.

Av hensyn til den videre etterforskningen i saken ville han ikke si så mye mer detaljert om hvor den siste UTV-en var blitt funnet, ikke annet enn at det var sentrumsnært.

– Var de skadet eller hele da de ble funnet?

– Jeg tør ikke si om de er kjørbare eller ei, men de bærer nok preg av å ha vært brukt, ja, sier han.

Ikke pågrepet noen så langt

– Har dere pågrepet noen i saken så langt?

– Nei, det har vi ikke. Vi har ikke vært i kontakt med noen personer i forbindelse med at begge kjøretøyene nå er funnet igjen, sier han.