– Uttaket som varsles lørdag, er andre uttak. Dette vil tre i kraft fra torsdag 11. april klokken 6. Dette andre streikeuttaket omfatter til sammen 597 bedrifter og 14.904 medlemmer, skriver Fellesforbundet (LO) i en pressemelding.

Det er svært uvanlig at andre uttak blir varslet mens meklingen pågår.

Fellesforbundet har tidligere sagt at de tar ut 14.301 medlemmer i streik hvis meklingen mislykkes. Meklingsfristen går ut ved midnatt natt til søndag.

Den tvungne meklingen har pågått siden onsdag formiddag etter en erkjennelse hos begge parter om at de ikke kom til å bli enige uten riksmeklerens hjelp. Det blir uansett ingen konflikt så lenge meklingen pågår, uansett hvor langt på overtid den er.

Riksmekler Mats Ruland erkjenner at situasjonen i årets oppgjør er krevende siden det har gått flere år uten reallønnsøkning og vi er inne i en dyrtid som mange kjenner på lommeboken.

– Slik det ser ut nå, basert på vår erfaring, blir vi sittende lenge i kveld også, og trolig går denne meklingen på overtid. Vi går en travel kveld i møte, sa han til Dagens Næringsliv i en pause i meklingen ved lunsjtid lørdag.