Dette forteller operasjonsleder, politioverbetjent Knut Bø Odde, til Adressa. Politiet fikk klokken 5.45 inn melding fra Grimstad, om at det var funnet en drivende båt ved Hesneskanalen.

– Det skal se ut som om båten har slitt seg, så det er greit å få avklart med eieren om dette er tilfellet. Jeg kan se av loggen at det stemmer at her er snakk om en Yamarin 50 BR med 60 hk Yamaha, bekrefter Odde.

Sammenheng: Skadestedsleder ved Grimstad politistasjon, politibetjent Benjamin Curwen, kan fastslå at en bit av fanglina til denne båten, ligger på det andre åstedet. Foto: Baard Larsen

– Ut ifra bildet ser det ut til at noe mangler på motoren?

– Ja, det stemmer. Båtmotoren mangler undervannshuset. Så dette er også en grunn til at vi gjerne vil ha tak i eieren, for å få avklart om undervannshuset er stjålet. Eventuelt tatt av for service før hummerfisket, svarer operasjonslederen.

Båten ble for øvrig funnet på utsiden av Hesneskanalen, mot sjøen. Det er i morgentimene onsdag, kraftig vind med torden og lyn over Grimstad. Så båten kan ha lagt fortøyd lengre ut mot sjøen, og dermed slitt seg før den drev av gårde med vinden.

Sikret: Vakta i båthavna ved Hesneskanalen kom over, og fikk tatt hånd om, en drivende båt. Foto: Privat/Politiet

Politiet var senere onsdag ute og undersøkte båten, i forbindelse med funn av flere båter uten motor, på andre siden av Hesneskanalen.

Operasjonsleder: Politioverbetjent Knut Bø Odde ved Agder politidistrikts operasjonssentral. Foto: Arkiv/Frank Johannessen(Agderposten)