– Vi har berammet et møte med Nye Veier fredag. Her er tema å redusere båndlinjesonen. Møtet er et fellesmøte mellom Arendal og Grimstad. Begge kommuner har områder som kan frigjøres ved å justere båndleggingsområdet, sier plansjef Hans Tveitereid i forbindelse med møtet til arealplanutvalget i Grimstad kommune, som fant sted torsdag morgen.

Ordfører Beate Skretting (H) spilte så ballen videre til tidligere ordfører Kjetil Glimsdal (KrF), for å høre om det var muligheter for at det skjedde noe mer med prosjektet.

Båndlagt: Ett av områdene hvor potensielle næringsarealer foreløpig ikke kan benyttes, er i Øygårdsdalen. Foto: Baard Larsen

– Nå er det en arbeidsperiode for strekningen Tvedestrand-Dørda for Nye Veiers del. Men det er et møte på trappene for strekningen Arendal-Grimstad, sier Glimsdal, som sitter i underutvalget for E18 Arendal-Grimstad på vegne av kommunen.

– Og så skal det behandles henvendelser omkring innløsning av eiendommer. Ut over dette, har jeg ikke så mye å meddele. Dessverre, legger han til.

Informasjon om status for E18-utbyggingen er fast post i møtene til kommuneplanutvalget.