I mars ble det kjent at bedriften Kaffi på hjul var blant de nominerte til en pris for Årets unge inspirasjon under Her awards 2024. De var da avhengig av folkets stemmer for å nå opp blant finalistene, og det har de klart. Når prisen deles ut i Oslo 13. mai er jentenes kaffebedrift blant de fem kandidatene juryen skal velge blant.

– Det er veldig gøy. Vi hadde ikke trodd vi skulle klare å bli topp fem, så det i seg selv er veldig gøy. Det er veldig stas å være nominert, og det blir spennende å se, forteller Hannah Linea Støten på telefon fra København.

Kaffesalg: Hannah Linea Støten (t.h.) og Andrea Bjugan gleder seg til å stille seg opp med kaffevogna igjen til sommeren. Foto: Audun Stalleland

Hun studerer nå i den danske hovedstaden sammen med Andrea Bjugan. Det er ikke et tilfeldig valg for de to kaffeelskerne. Her henter de inspirasjon til den videre driften av sin egen kaffesatsing.

– Vi er veldig inspirert av København, både når det gjelder mat og drikke og kaffe. Det er mye vi vil ta med hjem. Det går noen kaffekopper her nede.

Vender tilbake i sommer

Jentene er nå godt i gang med planleggingen av sommeren. Det blir salg av kaffe på ulike arrangementer og festivaler, og de skal nok en gang stille seg opp med kaffevogna i byen. I samarbeid med Grimstad min by jobber de med hvordan de best kan rigge seg til for å selge kaffe i bybildet.

– Vi har planer om å lage en hyggelig oase i Grimstad, hvor folk kan sette seg ned med en kopp kaffe. Vi venter bare på å bli ferdig med siste eksamen så vi kan komme oss til Grimstad og selge kaffe, sier Støten.

Hun erkjenner at det er litt mer jobb å planlegge sommeren fra utlandet, men ser lyst på sommeren.

– Folk vi har snakket med er gira på å få til en veldig bra sommer, og det er gøy.