I strålende solskinn onsdag formiddag møtte små og store opp på Groos for å få med seg den formelle åpningen av den skiltede turstien langs kysten av Grimstad, fra kommunegrensen mot Lillesand til grensen mot Arendal.

Arbeidet med å skilte stien er nå nemlig så godt som ferdig, og dermed kunne ordfører Beate Skretting (H) og fylkesordfører Arne Thomassen (H) sammen klippe snora på broa over Groosebekken for å markere dette.

Barnehagebarn var invitert til å være med, og det var derfor mange barn som kunne kose seg med kakao og popcorn fra bålpanne.

Populært: Det gikk unna med kakao og popcorn. Foto: Beate Skretting

Spleiselag

Det er kommunene, fylkeskommunen og friluftsrådet som står bak stien, og en pengegave fra Sparebankstiftelsen SR-Bank har fått prosjektet i havn.

– Det er kjempefint når gode krefter sammen, og at det er støtte fra stiftelsen, sier ordføreren til Adressa.

Adressa skrev om kyststiprosjektet for første gang i 2012, etter fylkeskommunens første vedtak om å sette i gang prosjektet i 2010. Siden den gang har både praktiske, politiske og økonomiske hindre blitt forsert, før stien nå altså omsider skal være helt klar til bruk langs hele kysten. Selve merkingen har foregått for fullt i 2022 og 2023. Før jul ble 32 kilometer av stien åpnet, og nå var det siste stykke mot Lillesand som ble offisielt klart.

Agderposten omtalte åpningen av stien først.

Lang: Stien langs kommunens kyst er 67 kilometer lang. Foto: Grimstad kommune

Mangelfull merking

Kyststien gjennom Grimstad er 67 kilometer lang. Skiltingen er i hovedsak på plass.

– Merkingen av stien kan være mangelfull enkelte steder. Årsaken til dette er at grunneier ikke har tillatt merking eller ikke har svart etter gjentatte henvendelser. Disse tilfellene trenger politisk avklarering, og vil bli fulgt opp neste år, står det på kommunens nettside.

Skilt: Slike skilt er nå satt opp for å markere stien. Foto: Beate Skretting

Ifølge Skretting er merkingen god nok til at man kan bruke stien.

– De aller fleste plassene er markeringen på plass. Noen plasser mangler det, og det vil de jobbe videre med. Du kan fint gå den, sier hun.

Bare skiltene til den lange stien har kostet over 200.000 kroner.

– Vi har en fantastisk fin kystlinje, så det er bra den blir merket, sier ordføreren.