Hovedpastor Knut Moholt i Grimstad misjonskirke er glad for at den alternative halloweenfesten er tilbake. Tirsdag kveld braker det løs igjen, i Normisjonshallen/Norkirken i Østerhus.

Venter en heftig kveld

Han håper på stor oppslutning etter at festen nå er tilbake for første gang på fire år.

– Vi tror det blir en heftig kveld og et av landets største Hallo venn-arrangementene i landet. Det blir samme tilbud som tidligere med masse godteri, hoppeslott, bruskasseklatring, borrelåsvegg og mye mer, opplyser Moholt.

Arrangementet er et samarbeid mellom: Norkirken, Misjonskirken, Søndagsskolen Aust-Agder, Bibelskolen i Grimstad, og flere menigheter i byen.

Tettpakket: Slik så det ut da det ble arrangert Hallo venn i Normisjonshallen i 2017. Foto: Kjetil Karlsen

Mindre skremmende

Arrangementet er todelt slik at de yngste barna (5-9 år) får tyvstarte i år og få litt tid alene på aktivitetene før de større barna kommer. Arrangementet er åpent for alle barn i alderen 5–14 år, men Moholt sier at de under tredje klasse må ha med en voksen.

– På Hallo venn er det lov å kle seg ut, men ikke i skumle og skremmende kostymer, poengterer Moholt. Han tilføyer at det koster 50 kroner å komme inn.

Demoner og skumle personer

– Hvorfor er det viktig med et alternativ arrangement?

– På Hallo venn feirer vi glede, vennskap og livet fremfor «mørket og døden», som Halloween er kjent for. Vi får tilbakemelding fra flere om at ikke alle er like begeistret for at barna skal kle seg ut som demoner og skumle personer. Og vi får mange ønsker om å arrangere Hallo venn fra alle mulige familier i Grimstad og det setter vi pris på og derfor ønsker vi å arrangere det også selv om det krever en god del, forteller Moholt.