– #Grimstad – Bergemoen. Melding om trafikkuhell. Enslig bil ut av veg. Fører framstår uskadd. Ambulanse og politi på veg til stedet, melder operasjonsleder John Repstad ved Agder politidistrikts operasjonssentral kl. 01.46 natt til søndag.

– Politiet på stedet og kontakt med en person. Fører framstår uskadd. Bilen har store materielle skader. Ambulanse på veg for å sjekke personen, lyder en oppdatering seks minutter senere.

Rester: En lyktestolpe og to skilt ble truffet av siktedes bil. Foto: Baard Larsen

Ruskjøring

Etter en stund, har politiet fått gjort sine undersøkelser. Og midlertidig konkludert. Noe som medførte så vel stans i framtidig bilkjøring for mannen, som blodprøve og siktelse.

– Fører mistenkes for å ha ført bilen i beruset tilstand. Kjøres til legevakt for blodprøve. Oppretter sak, er siste tweet i saken i natt. Ettersom det er tatt blodprøve, får bilfører automatisk status som siktet for kjøring i påvirket tilstand.

Operasjonsleder: John Repstad. Foto: Frank Johannessen/Agderposten

– Bilføreren er en mann i 20-årene, som kommer fra Østlandet. Vedkommende har kjørt av veien, og det er skade på tredjemanns eiendom, sier operasjonsleder Repstad til Adressa rett før klokken 7 søndag morgen.

Vitner tipset

Det var noen som kom i en bil til stedet utforkjøringen skjedde, som meldte inn trafikkulykken til politiet. Dette var rett rundt klokken 1.40 i natt. Ifølge operasjonslederen fant ulykken sted nær Morholt, ikke Bergemoen som politiet først fikk beskjed om.

Smell: Spor på stedet tyder på at bilen kom vestfra, og gikk i grøfta før brua over E18 nær Bergemoen. Foto: Baard Larsen

– Stemmer det at bilføreren var så «høyt oppe», og utagerende både på skadested og etterpå, at han måtte gis beroligende for å bli undersøkt?

– Ja. Mannen ble lagt inn på sykehus, og har vært innlagt i natt. Det skal ikke være snakk om store skader på vedkommende, men han var ikke samarbeidsvillig. Dermed måtte det gjøres grep så bilføreren ikke var så utagerende, for å få undersøkt han skikkelig, bekrefter operasjonsleder John Repstad.