Selv om været ikke viste seg fra sin beste side hadde flere tatt turen ut natt til søndag. I Grimstad gikk det heldigvis ganske rolig for seg.

– Det har vært en grei natt i Grimstad, ikke så mye halloi der. En person ble innbrakt til arrest for å ikke etterkomme politiets pålegg om å forlate sentrum. Vedkommende blir også anmeldt for dette.

– Det blir vel en kostbar affære for en dårlig seng?

– Prisene i arresten varierer, og det er juristene som bestemmer. Hvis man blir innbrakt for å bare være for beruset kan man gå ut igjen dagen etter. Blir man derimot anmeldt for ordensforstyrrelser eller nekter å etterkomme pålegg kan det fort koste mellom 8.000 og 12.000. Hankes man inn for slåssing kan det bli enda dyrere, opplyser Hægeland.

Mye folk ute

– Både i Arendal og Kristiansand har politiet reist ut på ordensoppdrag, men ingen alvorlige hendelser. Det har vært mye folk og mye høy promille, avslutter Hægeland.

Hendelser fra politiloggen

Arendal, 01.05: Melding om gjest på et utested i sentrum som oppførte seg dårlig. Politiet bortviste vedkommende fra sentrum.

Kristiansand, 01.27: En mann har oppført seg bråkete og truende i Vestre Strandgate. Han innbringes til arrest og anmeldes for ordensforstyrrelse.

Arendal, 02.12: Flere meldinger om ordensforstyrrelser og tilløp til slagsmål flere steder. Ingen alvorlige hendelser, men tidvis amper stemning på byen. Flere bortvist fra sentrum, og til nå er en mann innbrakt til arresten for beruselse.

Kristiansand, 02.57: En mann innbringes til arrest fra Vestre Strandgate. Han var plagsom mot andre gjester, og tok mat fra dem. Må tilbringe natten i arresten og anmeldes for ordensforstyrrelse.

Arendal, 04.07: En beruset mann pågrepet i Sentrum. Under en ordensforstyrrelse som patruljen grep inn i, sparket han politiet. Innsatt i arrest og anmeldt for forholdet.