Det er ingen tvil om at nyttårsaften ble en travel inngang til det nye året for politiet i Agder. Når en ser på loggen deres på Twitter, ser en at de fikk en lang rekke oppdrag de måtte ta seg av, særlig i Kristiansand.

Men også i Grimstad var det et par tilfeller de måtte ta seg av. For tidligere på nyttårskvelden fikk politiet melding om et slagsmål på Fjære. Politiet reiste ut til stedet, men da de kom viste det seg at det ikke var noe slagsmål, bare mange folk på stedet.

Litt senere på natten stoppet de en bil i Myråsen der føreren ikke hadde gyldig førerkort. Politiet opprettet derfor sak på forholdet.

Det var det politiet hadde å melde fra Grimstad denne kvelden og natta. Men det var som sagt svært mye annet som skjedde i politidistriktet.

Slagsmål i Risør

Blant annet måtte politiet i Risør rykke ut til en privat adresse på Myra i Risør på nyttårskvelden etter melding om slagsmål der. Det skulle ikke være alvorlig skade på noen personer.

Da politiet kom til stedet, viste det seg at det hadde vært håndgemeng mellom festdeltakere og ubudne gjester på et privat arrangement. En person hadde fått et slag i ansiktet.

I Kristiansand fikk politiet også melding om bilbrann ved Trekanten senter i Vågsbygd. Det skulle ikke være personer i kjøretøyet, men nødetatene reiste ut for å sjekke saken.

Etter en stund kunne politiet oppdatere saken med at brannen var slukket.

– Kjøretøyet hadde stått parkert på stedet. Det er grunn til å tro at brannen var påsatt. Politiet gjør undersøkelser på stedet og oppretter sak på forholdet, skriver politiet på Twitter.

Fyrverkeri inn gjennom vindu

I Kristiansand fikk politiet så melding om fyrverkeri som var skutt inn gjennom et vindu på en privat adresse på Odderhei.

– Ingen personer er skadet, men det er skade på vinduet. Politiet er på stedet, skriver de på Twitter.

I Kristiansand kom etter hvert meldingen om det første slagsmålet for natta. Det skjedde i Tollbodgata, og da politiet kom til stedet fikk de kontroll på fire personer. Det viste seg at en av personene hadde fått et slag i ansiktet.

– En person er pågrepet og blir kjørt i arresten. Politiet oppretter også sak på forholdet, skriver de på Twitter.

Politiet bortviste også etter hvert en person fra sentrum av Kristiansand etter å ha vært i klammeri med andre gjester utenfor et utested.

Brann i et telt

Litt senere fikk politiet melding om brann i et telt utenfor Brennåsen senter i Sogndalen.

– Det står flammer opp av teltet. Det er fare for spredning til senteret. Nødetatene er på vei til stedet, skrev de.

Deretter oppdaterte de meldingen med at det viste seg at tre ungdommer hadde fått i seg røyk under brannen, og at disse ble kjørt til legevakta for undersøkelse.

– Personene har vært tett på brannen etter at denne ble oppdaget. Deretter startet brannvesenet slukking av brannen.

Politiet skriver så at brannvesenet har slått ned brannen, og at det ikke lenger var fare for spredning til selve senteret. De jobbet fortsatt med slukking en god stund. Enda en person hadde fått i seg en del røyk og ble undersøkt av ambulanse på stedet.

Slått ned

Litt senere på natta fikk politiet melding om en person som skulle være slått ned i Markensgate i Kristiansand. Politiet kom i kontakt med fornærmede, mens flere gjerningspersoner har forlatt stedet. Politiet "nøster" i saken på stedet, og kommer senere i kontakt med en mulig gjerningsperson. De avhøret personen, og legger vedkommende inn som mistenkt i saken.

Deretter ble den fornærmede kjørt til legevakta for sjekk. Et vitne hadde også observert hendelsen og ble avhørt. Politiet opprettet sak på forholdet.

Mindreårig tatt med fyrverkeri

Litt senere kom politiet i Kristiansand over en mindreårig gutt i sentrum som holdt på med fyrverkeri.

– Politiet får tak i gutten og kjører ham hjem til foreldrene. Har hatt forebyggende samtale med gutten og de foresatte, men det opprettes ikke sak på grunn av guttens alder, skriver politiet på Twitter.

Ikke lenge etterpå fikk politiet melding om brann i to biler på Slettheia i Kristiansand. Brannene ble slukket med brannslukningsapparat, og det ble mindre skader på bilene. Det var også mistanke om at brannene var påsatt.

Da politiet kom til stedet viste det seg at det hadde vært brann i en bil, ikke to. Det er ikke forsettlig brann, men det tyder på at det er fyrverkeri som har forårsaket brannen. Politiet gjennomfører avhør på stedet. Brannen var da slukket.

Politiet kom etter hvert i kontakt med vedkommende som hadde forårsaket brannen.

– Personen er mindreårig og kan ikke avhøres. Politiet oppretter sak, skriver de.

Fire personer ble i løpet av nyttårsnatta bortvist fra sentrum av Kristiansand etter at de hadde gjort avtale om å møtes for å slåss.

Nytt slagsmål

Ikke lenge etterpå får politiet melding om et nytt slagsmål på samme sted i Tollbodgata/ Markensgate i Kristiansand. Her blir så en person pågrepet for vold mot politiet.

– Vedkommende var også delaktig i slagsmålet. To andre personer ble også innbrakt til arresten fra det samme slagsmålet. Den ene for ordensforstyrrelse og forulemping av polititjenestemann, den andre for ordensforstyrrelse ved slagsmålet, skriver politiet.

I Farsund stoppet politiet en bil i løpet av natta ved Sundestranda. Dette fordi føreren var mistenkt for å kjøre i ruset tilstand. Vedkommende ble så sendt til legevakta for blodprøve. Det ble også opprettet sak på forholdet.

I Markensgate i Kristiansand ble det klokka 02.19 besluttet å pågripe en person etter at vedkommende slo en annen person gjentatte ganger.

– Fornærmede framstår som lettere skadd. Politiet oppretter sak, skriver de på Twitter.

I sentrum av Kristiansand ble en person så bortvist etter å ha vært i klammeri med andre ungdommer.

Melding om person i elva

Klokka 02.52 mottok nødetatene melding om en person som muligens hadde falt i vannet fra Buenbroa i sentrum av Mandal. Det ble satt i gang søk langs elvebredden og dykkere var på vei.

– Det er nevnt et navn på hvem dette kan være. Andre hevder at denne personen ikke har vært i vannet. Det jobbes med avklaring, skriver politiet på Twitter.

De skriver også at meldinga om dette fallet er via andre.

– Nødetatene har ingen meldere som har sett eller hørt at noen har falt i elva. Det søkes med helikopter, redningsskøyte og personell langs land, skriver de.

To timer senere skriver politiet at søket i Mandalselva er avsluttet uten funn.

– Ingen personer er meldt savnet og det er heller ingen vitner som har sett eller hørt noen har falt i vannet, skriver de på Twitter.

I Arendal ble en person anmeldt for å ha urinert på offentlig sted. Vedkommende var villig til å vedta forelegget, og politiet opprettet sak på forholdet.

Klokka 03.20 fikk politiet i Kristiansand om en voldshendelse utenfor et utested i Dronningens gate. Politiet kom i kontakt med to personer som var utsatt for vold.

– Den ene personen ble kjørt til legevakta for undersøkelse etter et lite kutt i hodet. Gjerningspersonen har forlatt stedet.

Politiet fikk etter hvert avhørt de fornærmede og oppretter sak.

En person som tidligere på natta hadde blitt bortvist av politiet fra Tordenskiolds gate i Kristiansand, hadde kommet tilbake til sentrum.

– Vedkommende innbringes til arresten og anmeldes for brudd på pålegget, skriver politiet.

Utsatt for vold

I Farsund fikk politiet melding om en person som hadde blitt utsatt for vold av to gjerningspersoner. Fornærmede var lagt i bakken, og hadde smerter i en ankel. Framsto ellers som uskadd.

Politiet søkte deretter etter gjerningspersonene uten å finne dem. De avhørte deretter den fornærmede, og opprettet sak.

Det viste seg etter hvert at den fornærmede ikke ville anmelde forholdet da han også hadde vært delaktig i det som hadde skjedd.

– Vil vurdere å anmelde forholdet i ettertid. Det gjennomføres ikke avhør pr. nå, skriver politiet til slutt.

Og det var Agderpolitiets logg av nyttårsfeiringa på Sørlandet for 2022.