For 28. gang legger P4 ut på sommerturné. Mellom 1. og 20. juli besøker radiokanalen 17 sommerbyer med sitt rullende studio.

– Lytterne våre er herlige, og endelig møtes vi i badeshorts og solbriller, eller kanskje med paraply og gummistøvler, sier Røe Larsen i en pressemelding.

Grimstad-brølet: Øystein Røe Larsen (til venstre) måler «trøkket» blant publikum med desibelmåler. Her fra sommerturneen i fjor. Foto: Arkiv/Øyvind Ludvigsen

Kårer byen med mest «trøkk»

Det blir testing av badetemperaturer, jakt på lokale spesialiteter og ikke minst kåring av byen med mest «trøkk». Desibelmåleren avgjør hvilken sommerby som lager mest lyd, så her gjelder det å samle så mye folk som mulig når radiosendingen starter klokken 13.

P4 30 år - Bursdagsgavene går til publikum

Det er 30 år siden P4 var på lufta for første gang. Det skal publikum få merke. Programlederne lover bursdagsfeiring i hele sommer, og gavene er det publikum som får. Det blir mulig å delta i en rekke morsomme aktiviteter og vinne premier som gavekort, turutstyr, goodiebags og AirPods.

Sigurd Sollien arrangerer i ekte P4-ånd både musikk- og geografi-quiz.

Eventet er gratis for publikum, og varer fra klokken 12 til 15, med radiosending mellom klokken 13 og 15.

Larsen gleder seg

– Grimstad kommer til å bli helt knall. Et av turneéns fineste stoppesteder. Vår kjentmann i byen blir den lokale profilen Richard Nordahl. Han skal kaste enten meg eller programlederkollega Ellen i sjøen allerede klokken ni, sier Røe Larsen til Adressa.

Nordahl vil presentere to funfacts om Grimstad - en av dem er feil. Den av programlederne som bommer kastes på sjøen.

– Ellers kommer Jon Niklas Rønning innom med gitaren, og vi er spente på om det er mer trøkk i Grimstad-folket enn flekkefjordingene, for de leder vår desibelkonkurranse akkurat nå, avslutter Røe Larsen.