– På samme måte som vi har fjellvettregler, har vi også badevettregler. Det er ikke alle som er klar over det, sier varaordfører, Lene Langemyr (FrP), som nå er fungerende ordfører mens ordfører Beate Skretting (H) er på ferie.

Badeby

– Grimstad er en «badeby», og på lik linje som paraplyorganisasjonen Flyte, så ønsker vi også en nullvisjon for drukning, slik som vi har i trafikken. Til syvende og sist er det hvert enkelt sitt ansvar å bade med forsiktighet, men det vi som kommune kan gjøre er å informere og minne folk på disse reglene, tilføyer Langemyr.

Badevettreglene: Både lokalbefolkning og turister får nå mulighet til å lære seg badevettreglene før de legger på svøm. Foto: privat

Kan aldri informere for mye

Bygartner Rolf Inge Pettersen sier at dette kommer godt med som et forebyggende tiltak.

– Til nå er det opp mot 50 personer som har druknet i år. Vi kan aldri informere for mye, og når Lene ringte og spurte om vi skulle ta imot slike skilt for å henge dem opp, var vi veldig positive til det, sier Pettersen.

Han forteller at det blant annet vil bli hengt opp skilt på Groos, Storesand, bystrendene og øyer som er populære bademål for både turister og lokalbefolkning om sommeren.

– Det er fine og store skilt. Så håper vi på at vi slipper noen ulykker her i Grimstad.

Forebyggende: Varaordfører Lene Langemyr og Bygartner Rolf Inge Pettersen håper de nye skiltene bidrar til sikrere bading. Foto: privat

Flest menn som drukner

I første halvdel av juli druknet det syv personer i Norge, og så langt i år har 45 personer omkommet i drukningsulykker. Det er åtte flere enn på samme tid i fjor.

Ifølge redningsselskapet mistet 89 personer livet i drukningsulykker i 2022. I ni av ti tilfeller var det menn som druknet, og 42 prosent av de som druknet i fjor var 60 år eller eldre.

Totalt druknet 76 menn og 12 kvinner i 2022.