Det var rundt 14.00-tida mandag ettermiddag at en politipatrulje som tilfeldigvis var på Fjæreveien kom over en motorsyklist som kjørte svært fort. Vedkommende kom på en veldig sprek racingmotorsykkel, og kjørte vestover på Fjæreveien mot Fjære kirke. Da motorsyklisten kom her i stor fart, oppdaget sjåføren plutselig politiet. Politiet så umiddelbart at dette gikk altfor fort, og langt over fartsgrensen på 40 og 50 km/t som er på denne veien. De la seg derfor på hjul med blålys, men måtte etter kun kort tid oppgi jakten.

– Mistet den av syne

– Det stemmer at en politipatrulje kom over en motorsykkel som kjørte altfor fort på Fjæreveien mandag ettermiddag. Patruljen forsøkte derfor å stanse vedkommende, men syklisten ga aldri uttrykk for at vedkommende ville stanse. Politipatruljen mistet derfor motorsykkelen av syne veldig fort, og patruljen skrudde derfor av blålysene og avsluttet det som var en forfølgelse til å bare ligge bak for å se om vi kunne finne vedkommende. Hvor vedkommende tok veien etter dette, er ikke kjent for politiet per nå, forteller operasjonsleder Knut Bø Odde ved Agder politidistrikt til Adressa.

Han forteller at dette var en sprek racingmotorsykkel, og sier at den kjørte så fort at det var uforsvarlig å henge på den.

– Fikk bare noen glimt

– Patruljen fikk bare noen få glimt av sykkelen langt fremme før den forsvant. Det var bare snakk om sekunder før de mistet den av syne, sier han videre.

Det var ikke noen forutgående situasjon som gjorde at politiet ville stanse sykkelen, bare at de plutselig kom over den og at den kjørte altfor fort.

Odde sier også at da motorsyklisten fikk se politiet, satte den opp farta enda mer enn den allerede kjørte i, og forsvant for politiet. Selv om de har et greit signalement av sykkelen, fikk de likevel aldri tatt registreringsnummeret på motorsykkelen.

Vet ikke hvem: Operasjonsleder Knut Bø Odde ved Agder politidistrikt sier de ikke vet hvem sjåføren av motorsykkelen er. Foto: Frank Johannessen/Agderposten

– Vet ikke hvem

– Så per nå vet dere ikke hvem denne syklisten er?

– Nei, det gjør vi ikke. Men hvis vi finner en motorsykkel som ligner på denne, vil vi undersøke den nærmere. Hvis noen har tips om motorsykkelen, eller hvis de kan han opplysninger om hvem som kjører rundt på en slik sykkel, vil vi gjerne ha tips om det, sier operasjonslederen til Adressa.

Han sier også at det bare var en person på motorsykkelen da politiet så den.

– Hvor fort kan vedkommende ha kjørt, tror du?

– Nei, det blir bare en omtrentlig spekulasjon fra min side, så det kan jeg ikke si, men det gikk i hvert fall langt over lovlig hastighet på strekningen, sier han.

Svingte av

Ifølge opplysninger Adressa har fått, svingte motorsykkelen av Fjæreveien og kjørte ned Laugevoldveien uten at politiet fikk dette med seg. De kjørte derfor videre mot Killegård, før de snudde og kjørte tilbake mot Vikkrysset igjen. Motorsykkelen skal også være hvit med blå detaljer.

Ifølge operasjonsleder Odde ble jakten avsluttet klokka 14.23 uten at politiet så motorsykkelen noe mer.