Ekteparet Morten og Anne Mette Henriksen har funnet veien til iskrembua ved Oddensenteret.

– Vi har sett på barnetoget, og ellers vært rundt og kikket. Nå skal vi ha årets første bryggeis, sier Anne Mette Henriksen.

Ekteparet nyter en rolig 17. mai sammen.

– Vi har store barn, så vi kan slappe av uten å stresse, legger ektemannen Morten Henriksen til.

Mor og sønn: Marina Aleksa og 11 år gamle Markus Masarujev startet dagen med gudstjeneste i Grimstad kirke. Nå er de ute og kikker på livet i gatene. Foto: Beate H. Mikkelsen
Dagens første is: Jan Rafael Bach med sønnen Nathaniel ikledd Aust-Agder-bunad. Foto: Beate H. Mikkelsen

Variert dag

Jan Rafael Back er i byen med sønnen sin, Nathaniel. De er begge staselig kledd i Aust-Agder-bunad.

– Det er min mor og hans bestemor som har laget bunadene. Vi må ha bunad på oss. Det er koselig, sier Jan Rafael Back.

– Vi begynte dagen hjemme. Der har vi slappet av og sett på 17. mai-sending på TV. Så har vi øvd oss på å gå i tog og rope hipp, hipp hurra. Vi skal til Landvik etterpå for å leke, spise pølser og is, sier han.

Guttegjeng: Denne gjengen med 16- og 17-åringer har sett på barnetoget og spist is. Fra venstre sitter: Tobias Torsøe Johansen, Jonas Andreassen, Adrian Stangvik, Gabriel Ugland og Benjamin Elde Kappelslåen. Foto: Beate H. Mikkelsen
Russekort: Rødrussene Norah og Isac får mye oppmerksomhet fra de små. Her er det Sunniva som får russekort. Foto: Beate H. Mikkelsen

Russefeiring

Rødrussen Norah Galteland er fornøyd med dagen.

– Det er veldig gøy å være russ og feire 17. mai. Jeg og noen venner har kost oss i toget der vi løp rundt, sprutet litt vann på folk og ga ut russekort. Vi oppførte oss slik som russen skal, sier hun og smiler.

– Det er gøy at alle kommer sammen og at man som russ kan finne på morsomme ting, sier Galteland, som er russ ved Lillesand videregående skole.

Bysleng: Norah (f.v.), Victor, Sarah og Isac koser seg i byen på en solfylt 17. mai. Foto: Beate H. Mikkelsen

Hektisk

På kafeen Herlighed er frivillige fra Grimstad turn- og idrettsforening (GTIF) i full sving.

– Det har vært hektisk, sier Katrine Dovland med et smil.

Adressa skrev nylig at GTIF tar over driften av kafeen på selveste 17. mai og inntektene går direkte til idrettslaget. Det var eier av Herlighed Tonje Pettersen som tok initiativet til dette påfunnet.

– Vi begynte tidlig og det har vært lange køer, fortsetter Dovland.

Det er hun som har ansvaret for at driften går etter planen på denne festdagen.

Kafedrivere for en dag: Katrine Dovland (t.v.) sørger for at alt går som det skal denne dagen. Her med en av mange gode hjelpere fra GTIF, Anne Kjersti Wiig. Hun er daglig leder i Grimstad turn- og idrettsforening. Foto: Beate H. Mikkelsen

Frivillige i GTIF har laget kaker og smørbrød og hjelper til med å ta bestillinger og servere gjestene.

– Det har gått veldig bra så langt i dag. Vi har nok solgt 100 smørbrød, sier en fornøyd daglig leder, Anne Kjersti Wiig.