Dette bekrefter operasjonsleder ved Agder politidistrikts operasjonssentral, politioverbetjent Linn Andresen, klokken 6 onsdag morgen. Og det er nok en gang russens støyete aktivitet, som overbetjenten har svar på spørsmål om.

– Politiet har i løpet av natten mottatt en rekke klager på musikkstøy fra russebusser. Dette gjelder særlig Arendal, Grimstad, Lillesand og Kristiansand. I Grimstad var det spesielt i området ved McDonalds, sier operasjonslederen videre.

– Flere ansamlinger er brutt opp og patruljene har bortvist flere russebusser og biler. Det er bassanlegget som gjør at musikken bærer langt. Så det har vært et kjør i natt. Vi forsøkte å være i forkant, etter hvert som russen har rullet langs E18, legger Andresen til.

– Klager på russen hadde vi en del av også natt til i går. Ut over dette, har jeg ikke noe å melde om fra Grimstad gjennom natten, oppsummerer politioverbetjenten.

Operasjonsleder: Politioverbetjent Linn Andresen ved Agder politidistrikts operasjonssentral. Foto: Arkiv/Frank Johannessen (Agderposten)

Etter hva GAT forstår, er det ikke bare lokal russ som samles ved McDonalds, hvor det er nattåpent og mulighet for å få noe å spise i ly av mørket. For dette gjør at russen kommer langveisfra.

Men ikke all russ er ute og ruller, med høy lyd. Nylig tok gjengen ved russebussen «Rosarussen» på Dahlske, turen til Storesand. Dette for å overraske barnehagebarn som var rosaruss, og skape god stemning.