Bakgrunnen for den ekstraordinære beslutningen om ikke å gi ut torsdagsavisen på papir, skyldes det kraftige snøværet som skaper en nesten umulig situasjon for distribusjonen som leverer avisen i postkassene.

Begrenser viktige funksjoner

– Akkurat nå står vi i en ekstrem værsituasjon, som også rammer viktige samfunnsfunksjoner. Folk blir bedt om å holde seg hjemme, og heller ikke bruke bil. Været gjør at bud og transportører, som skal bringe avisen rundt, ikke får gjort jobben sin. Det er også stor fare for at de kan komme opp i noe hvis de er og ute kjører på dette føret, spesielt nattestid, forteller redaktør Peer Andreassen i Grimstad Adressetidende.

Han tilføyer at mange postkasser ikke er mulig å finne i nattemørket, siden de er begravd av snø.

– I tillegg så er det problemer med å få folk på jobb, både i distribusjon og i trykkeriet. Vi mener at det ikke er hensiktsmessig å trykke opp masse aviser som likevel ikke kommer ut til abonnentene. Derfor har vi besluttet at vi ikke trykker papirutgaven torsdag, sier han.

Grimstad Adressetidende: Journalister og redaktører gjør en ekstra innsats for å holde folk oppdatert om den ekstreme værsituasjonen. Foto: Peer Andreassen

Fremdeles på nett

Torsdagsavisen vil kun komme i digital utgave som e-avis som de fleste leserne er kjent med. I tillegg fortsetter løpende dekning og publisering av oppdaterte nyheter på Gat.no. Den enorme trafikken som har vært her de siste dagene, viser et stort informasjonsbehov ute i belfolkningen i Grimstad.

– Vi er fremdeles tilgjengelige på GAT.no, hvor vi serverer løpende nyhetsdekning, fra tidlig morgen til sen kveld. De som ønsker informasjon om været kan bruke tilbudet vårt der. Til torsdag lager vi likevel e-avis, det som normalt er en kopi av papirutgaven, sier Andreassen.

– Vi har aldri hatt så mange lesere på det digitale tilbudet som vi har nå. Det er flere ganger høyere trafikk på både antall lesere som er innom, og antall artikkelvisninger. Vi i redaksjonen anstrenger oss for å levere mest og best mulig på den ekstreme værsituasjonen og konsekvensene som følger av det, avslutter redaktøren.