Det var Agder politidistrikt som 15.20 tirsdag ettermiddag meldte at nødetatene rykket ut til en melding om brann i en enebolig i Grimstad.

– Brannvesenet skal være fremme på stedet og har ikke lokalisert noe røyk. Oppdateres, skriver politiet i meldingen på Twitter.

Røyk fra vedovn

Brannsjef i Grimstad brannvesen, Tore Olsen, forteller til Adressa at det som hadde skjedd var at beboere i et hus i området ved Sandkleiva hadde fyrt opp i en vedovn i huset. Deretter hadde de gått ut et lite ærend. Mens de var ute, hadde det begynt å sive ut røyk fra denne ovnen i boligen og deretter hadde røykvarsleren gått av.

– Det hadde dannet seg et tynt, lite røyklag inne i boligen da vi kom frem. Vi gikk deretter inn i boligen og sjekket den. Det viste seg at det ikke var helt tett rundt døra til ovnen og at røyken fra ovnen deretter kom ut i boligen, sier han.

Alle nødetatene reiste ut

Det viste seg derfor at det denne gangen ikke var snakk om en brann i et hus, men røyk fra en ovn. Nødetatene tok likevel ingen sjanser da meldingen om brann kom inn, og reiste derfor ut alle sammen. Etter en stund ble både politi og helse dimittert, og brannvesenet fikk raskt kontakt med huseierne også som kom tilbake.

– Så denne gangen gikk det greit?

– Ja, det gjorde det, sier Tore Olsen til slutt.