– Det har vært veldig stille i Grimstad i natt. Ikke en eneste melding fra den kanten av fylket. Ikke så mye meldinger generelt, men litt var det, forteller operasjonsleder i politiet, John Repstad mandag morgen.

Rykket ut til brann

Klokken 01.13 rykket nødetatene ut etter melding om brann i privat bolig i Lindesnes.

Alle skal være ute av bygningen. Brannen startet i oppvaskmaskinen og beboere klarte selv å slukke brannen. Mye røyk i huset. To personer har fått i seg noe røyk og kjøres til legevakt for undersøkelse. Det er ingen andre skader enn oppvaskmaskin og noe røykskade. Politiet oppretter sak, skrev Repstad i politiloggen.

Og fulgte opp med følgende melding klokken 01.36

Beboere på stedet sov da brannen oppstod. De ble vekket av at røykvarslere ulte. Viktig påminnelse om at regelmessig kontroll av røykvarslere kan redde liv og begrense materielle skader.

Kjørte på grønt, skulle kjørt på rødt

Klokken 03.04 ble en bil stoppet på ferjekaia i Kristiansand.

– Tollvesenet stoppet en bil som kjørte på grønt. Det ble tatt beslag av hovedsakelig sigaretter og mindre mengder vin og brennevin. Personen er besluttet pågrepet og innsatt i arresten. Tollvesenet har anmeldt forholdet, opplyser Repstad.

Brann var fyring i peis

Kristiansand, klokken 03.06 rykket nødetatene ut etter melding om brann i privat bolig.

Klokken 03.13 kunne operasjonsleder Repstad registrere følgende melding i politiloggen.

Nødetatene har ankommet stedet. Strømmen er gått flere steder i blokken. Ingen åpne flammer er synlig på stedet. Ved undersøkelse av stedet er det flammer fra en peis som er observert og ikke brann. Nødetatene forlater stedet.

Stoppet på sykkel med dårlig forklaring

Like før klokken halv fire stoppet en patrulje en syklist i Arendal.

Politipatrulje har stoppet en person på en El-sykkel av typen Hai Bike. Personen har en dårlig forklaring på besittelsen av sykkelen. Politiet tar med sykkelen inn for undersøkelse og det gjøres en vurdering om det skal opprettes sak eller om det er hittegods.

– Vedkommende hadde en dårlig forklaring da politiet lurte på hvor sykkelen kom fra. Hvis det viser seg at den er stjålet oppretter vi sak. Hvis noen savner en Hai Bike og kan vise til serienummer kan politiet kontaktes. Disse syklene skal ha stor verdi, avslutter Repstad.