Under nominasjonsmøtet til Grimstad Høyre nylig, var ordfører Beate Skretting allerede valgt til å stå på førsteplass. Hun var forhåndskumulert, noe også gruppeleder Øystein Møretrø ble på andreplass.

Bak dem igjen finner vi blant andre Line Ostad, Lisbeth Udjus, Hanne Bie Lorentzen, Håvard Eriksen og Eyolf Aleksander Bakke. Sistnevnte var tidligere aktiv politiker for Frp i Grimstads kommunestyre.

Comeback: Tidligere Frp-topp Eyolf Aleksander Bakke vil tilbake i politikken. Nå for Høyre. Her avbildet i en helt annen forbindelse. Foto: Baard Larsen

Enstemmig

– Det var stort engasjement og mange innspill i debatten om partiprogram for den neste fireårsperioden. Det er veldig godt at medlemmene kommer med så mange gode tanker om hva de ønsker at Høyre skal satse på. Engasjerte medlemmer er viktig for partidemokratiet, sier nyvalgt leder i Grimstad Høyre, Per Øyvind Erlandsen. Han ble enstemmig klappet inn som ny styreleder.

Det ble også gjennomført nominasjon av kandidater til det kommende kommunestyrevalget. Ordfører Beate Skretting var allerede i år forhåndsnominert på førsteplass. Valget sto derfor om de øvrige 19 plassene på listen.

– Gruppeleder for Høyre i inneværende periode, Øystein Møretrø, ble valgt på andreplass. Han og ordfører Skretting er de to eneste som ble forhåndskumulert. På de neste plassene ble Line Ostad valgt på tredje, Gase Handeland på fjerde og Lisbeth Udjus på femteplass, forteller Erlandsen.

Rusreformen

– Jeg har ingen ambisjoner om å komme tilbake i politikken, og ba derfor om en plass langt nede på listen. Men det er jo velgerne som bestemmer. Nå ga jeg meg for halvannen periode siden i fylkespolitikken, og har ikke vært politisk aktiv siden da, sier Bakke til Adressa.

– Nå er det Høyre du stiller til valg for. Hva er årsaken til dette?

– Først må jeg understreke at jeg har hatt det fint i Frp i alle år. Men når Siv Jensen sluttet, og Sylvi Listhaug overtok, snudde Frp. Og gikk imot rusreformen, som skulle fokusere mer på behandling enn straff. Da valgte jeg å markere mitt standpunkt, med å gå over til Høyre. Som vil hjelpe, ikke straffe, svarer Eyolf Aleksander Bakke.

– Nå får vi se hvordan det går under kommunevalget kommende høst, avslutter han.