– Snø, vind og kraftig snøfokk vil gjøre forholdene på veien svært krevende, skriver Vegvesenet i en pressemelding tirsdag kveld.

– Vegvesenet har brøytet hovedveien kontinuerlig de siste dagene og hentet inn ekstra ressurser og tyngre utstyr fra andre deler av landet. Det er økt frekvens på brøyting, det er utplassert ut bilbergere på utsatte steder, og det er gjennomført kontroller av kjøretøy og dekkutrustning, står det.

Er bekymret

– Vi klarer imidlertid ikke å være alle steder hele tiden. Tirsdag ettermiddag og kveld har vi hatt hendelser på E18 mellom Kristiansand og Tvedestrand som har ført til blokkeringer, store forsinkelser og til dels langvarig stans i trafikken. Vi er bekymret for at det kan oppstå situasjoner som er utenfor vår kontroll, sier avdelingsdirektør Tore Jan Hansen i Statens vegvesen.

Forholdene blir verre

– Alvorligheten i farevarslene fra Meteorologisk institutt om svært mye snø, sterk vind og kraftig snøfokk det neste døgnet. Kombinasjonen av disse forholdene påvirker framkommeligheten på veiene på en svært alvorlig måte – med svært vanskelige kjøreforhold og dårlig sikt. Forholdene forventes å bli verre i natt og utover i morgentimene onsdag, advarer Hansen.

Mindre trafikk

Det har ifølge Vegvesenet blitt mindre trafikk på veiene i Agder de siste dagene, men de opplever likevel at det er mange som trosser oppfordringene fra Vegvesenet, politiet og andre veieiere.

– Derfor gjentar vi: La bilen stå hvis du ikke har prekære behov for å ferdes på veiene i Agder i morgen. Ikke sett deg selv eller andre i en vanskelig situasjon. Det vil ta lengre tid å få hjelp enn normalt. Og bidra til at veiene er åpne for de som har viktige funksjoner knyttet til liv og helse, sier Tore Jan Hansen.