Det melder politiet i sin logg. Kontrollen avdekket en del mangler. Flere av dem var så alvorlige at kjøretøyene måtte bli stående.

Av de 51 kontrollerte kjøretøyene fikk nemlig seks bruksforbud og tre ble avskiltet. Ni kjøretøy hadde tekniske mangler, opplyser politiet.

Støy

Til Adressa forteller Einar Kalaoja ved trafikkstasjonen i Arendal at målet med kontrollen var å kontrollere mopeder og lette motorsykler.

– Det ble gitt bruksforsbud på seks, og da går det mye på støy, for de har byttet eksospotter. De må bytte til original potte og komme og vise på trafikkstasjonen, sier Kalaoja.

Han beskriver dette med støy som en gjenganger og noe man vurderer å slå hardere ned på.

– Det er mye klager på det fra naboer og andre. Inntil videre får de mangellapp og påbud om å skifte. Men skjer det over tre ganger, er det anmeldelse. Og så er det 630 kroner i gebyr når de viser den på trafikkstasjonen, forklarer han.

Trimming

De tre mopedene som ble avskiltet, var trimmet slik at de gikk over den lovlige hastigheten på 45 km/t. Ni fikk også påvist ulike tekniske feil. Dette var blant annet feil plassering av skilt hos mopeder som er trimmet.

– Det er viktig at de beholder original innfesting. Noen setter det vannrett så det ikke kan leses. Det slås hardt ned på. Noen lå også i grenseland på mønsterdybde og fikk muntlig beskjed om det. Hvis det er verre, er det er 1000 kroner i bot per dekk, sier Kalaoja.

Mønsterdybden skal være minimum 1,6 mm frem til 1. november. Etter det er det vintermønsterdybde på 3 mm som gjelder.