– Interessen for å investere i camping på hjul fortsetter å øke fra et allerede skyhøyt nivå. Sett i lys av at også 2016 ble et rekordår for bransjen, er utviklingen enda sterkere enn vi hadde forventet.

Dette sier Bengt Heggertveit, som er konsernsjef i forhandlerkjeden Ferda, i en pressemelding.

For kort tid siden ble også tidligere Sørlandets Caravansenter, som holder til i Grøm Næringspark, med i denne kjeden. Kjeden, som nå er Norges største forhandler målt i antall utsalgssteder, har fått hovedkontoret sitt lagt til avdelingen i Grimstad.

Fortsetter å øke

– Interessen for å investere i camping på hjul fortsetter å øke fra et allerede skyhøyt nivå. Sett i lys av at også 2016 ble et rekordår for bransjen, er utviklingen enda sterkere enn vi hadde forventet, sier Heggertveit videre.

Ifølge en oversikt fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) viser det seg at etter utløpet av september 2017 er det registrert 3.200 nye bobiler og 2.661 campingvogner her i landet. For hele 2016 var de tilsvarende tallene henholdsvis 3.052 og 2.607.

Heggertveit sier at en god del kjøper bobil og campingvogn også på senhøsten og på vinteren, og at før 2017 er omme vil derfor salgstallene ha økt med ytterligere noen hundre enheter.

Bare i september i år ble det kjøpt 236 bobiler og 134 campingvogner i Norge.

Fantastisk

– Hva synes dere om disse salgstallene?

– Det er fantastisk at vi er så i vinden som nå. Vi har hatt en voldsom vekst i våre butikker i Ferda også, sier Kåre Johan Røinås, markedssjef i Ferda, til Adressa.

– Er det sammenslåingen og opprettelsen av denne forhandlerkjeden som er grunnen til de voldsomme tallene, eller er det andre forklaringer til dette?

– Nei, det vil være å ta i, men at vi har hatt en vekst som er større enn for markedet ellers er selvfølgelig flott for oss. Men hele markedet opplever en god vekst. Aktiv ferie er i vinden for tiden, og det er ikke bare de eldre som kjøper bobiler lenger heller, sier han.

kjetil@gat.no